Monday, August 18, 2008

Små och stora brott

Spridda reflektioner, endast till nöds Hammarby-relaterade och endast på grund av att vi fortfarande känner oss jävligt evil efter en helg som omfattat både själslig chock (Gais hemma) och fysisk chock (Midnattsloppet).

* Vi sa ju att många lag skulle få problem med Örebro i höst. Bara att glädjas åt att Hammarby mötte dem innan Olsen hade ställt in siktet ordentligt. Måltjuv eller krypskytt, you name it.

* Även Ljungskile fortsätter att stjäla poäng och låsa in dem bakom en reslig tiobackslinje och det är kanske kriminellt tråkig fotboll, men ingenting vi klagar över eftersom vi spelat färdigt mot dem för i år. Med tanke på att till och med bottenlaget Djurgården fått upp ångan lite kanske de kan skrälla till sig ett par pinnar mot Hammarbys toppkonkurrenter framöver. Med lite tur räcker det så långt att Siggi "Hästplågar'n" Jonsson får nytt förtroende, men det är kanske att vara optimistisk i överkant.

* Det är det vi alltid sagt om Borås, det är ett trist ställe. Krävs lite spånken, en ratt och ett rejält drängslagsmål om man vill ha det livat. Vem rattpuckot är? Vi vet inte, men vi hoppas att det stör dem, för senast vi kollade var det fortfarande elva omgångar kvar att spela.

* Dulee Johnson talar ut! Igen! Världen lyssnar andäktigt.

* Den nya rättegången om IFK Göteborgs ekonomiska br... nej, förlåt, två privatpersoner som bara råkade utföra sina brottsliga handlingar så att dessa kom IFK Göteborg till godos ekonomiska brott var det ju, för det har både Tingsrätten och Fotbollsförbundet sagt, går vidare. Det är väl för mycket begärt att hoppöas på ett annat utslag i hovrätten, men vi klagar inte så länge ämnet ligger och skaver på Kamratgården. andras olycka, etc.

* Och slutligen. Man ska inte håna en guldhjälte egentligen, ens om ordet skrivs inom implicita citationstecken, men nog värmer det oss lite i våra Bajenhjärtan att Patrik Manzila fick bli "fotbollsstjärna" till slut, efter en lång och vinglig karriär med några halsbrytande vändningar. Undrar om han är med i Transferkorgen..?

2 Comments:

jag tycker att det är fantastiskt att man kan bli en "allsvensk fotbollsstjärna" när man spelar i superettan...jag undrar vad Allbäck har för titel då?
är han fortfarande utlandsproffs i typ "en av europas rikaste klubbar"?

8/20/2008 04:19:00 AM  

surfade förbi och var tvungen att kollal lite på er. Har ni provat att strukturera texten lite? En färg, ett typsnitt och inte bara snabba kast från punkt till punkt.

8/23/2008 04:51:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home