Thursday, August 14, 2008

15 minutes of fame

Det är ju som bekant så i den underbara sporten fotboll att allt som ger poäng är bra även när det är dåligt, och därför ska vi väl trots allt förklara oss nöjda med 2-2 mot Ljungskile och 2-1 mot Sundsvall - när man betänker att fyra poäng, med en minuts kortare övertid i båda matcherna, hade varit en poäng. Och då hade det sett jävligt annorlunda ut idag.

Nu är Bajen halvvägs igenom sin fjärde månad som obesegrade men som bekant kan allt ta slut redan i morgon, eller i cupen, eller, Svenne Berka förbjude, i derbyt, så vi passar på att skriva det medan vi kan. GAIS ser på papperet ut som en klart överkomlig uppgift, fast det tyckte vi i våras också.

Det är fullständigt meningslöst att försöka ta ut startelvor längre, för Hammarbyspelarnas formkurvor är skevare än en Stockhausen-symfoni. Christian Traoré var inte vatten värd för några veckor sedan, nu är han glödhet. David Johansson har varit under isen mer eller mindre permanent i en och en halv säsong, nu är han på banan igen. José Monteiro har varit avstängd eller skadad i rätt många veckor nu - bägge två men aldrig samtidigt - men verkar utan problem kunna krumspringa mellan gymmet och startelvan som det passar. Likaså Emil Johansson, men han verkar för snäll för att bli avstängd, skadad har han varit desto mer, men sedan går han in och är bäst i backlinjen en match och blir skadad igen. Mikkel Jensen dömde vi mer eller mindre ut som fotbollsinvalid inför den här säsongen. Det är skönt att ha fel ibland. Mittfältet (och med "mittfältet" menar vi främst de som inte heter Andersson & Chanko - ty det innermittfältet kan bara ett par svinrika proffsklubbar rubba) ska vi bara inte prata om. Och det enda vi vet om anfallet är att om Charlie Davies har landat, så spelar han förr eller senare.

Nåväl; Bajen blir i alla fall inte lättlästa.

***

Egentligen var Charlie Davies OS helt perfekt för Hammarbys räkning. Han fick spela 15 minuter i sista matchen, var bäst på plan, tillräckligt spektakulär för att några riktigt rika klubbar ska ha anledning att skriva upp honom på listan, men inte mer dominant än att han lär få spela kvar i Bajen säsongen ut i alla fall. ("spelade för kort tid för att säljas")
Liksom i fallet Petter Andersson och Louay Chanko ska vi, som läget är nu, helt enkelt vara jävligt glada för varje match vi får.

Det är, ja vad fan, två veckor kvar tills det internationella transferfönstret stänger.

***

Vi vet inte vad som ligger bakom det här med Erkan Zengin, så vi håller klaffen och hoppas innerligt att han fortsätter att inte säga mer till media än han måste.

***

Dagens rubrik kommer från the pink sheet och lyder "AIK SER ÖVER EKONOMIN". Denna rubrik kommer sig av att AIK går back med, låt se, 7,7 miljoner under första halvåret 2008.
Då är frågan... hur skulle rubriken sett ut om det varit Bajen? Vi bara frågar.

4 Comments:

"Elitlicensen hotad pga huliganskandaler och ekonomiskt vandel"

8/14/2008 10:48:00 PM  

En tränare har bara elva vänner.

8/15/2008 06:09:00 AM  

ar det ens nagon som orkar kommentera den sa kallade bajaren som bloggar pa expressen.se Blir sa trott!

8/16/2008 02:29:00 AM  

Gårdagens sista kvart mot Gais öppnar för att nästa rubrik blir,
"15 minutes of shame"

/R

8/16/2008 04:21:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home