Sunday, November 16, 2008

Next stop Brommaplan

Benny Lekström och Erik Pilfalk är åter allsvenska spelare! Coolers, även om ingen av dem är särskilt nära BP:s startelva för närvarande. Givetvis föredrar vi BP i Allsvenskan framför Ljungskile, även om de senare spelat överraskande effektiv tråkfotboll utifrån sina resurser (vilket vi märkte på Söderstadion, inte minst) men Brommapojkarna innebär ytterligare en möjlighet för spelare i 08-området att få spela Allsvenskt tidigt (och här har vi ett lag som verkligen menar allvar med uttrycket "ungdomssatsning") vilket aldrig kan vara fel för utvecklingen, de står för en positiv fotbollsfilosofi (lätt att säga förvisso när 2007 års tävlingsmatcher slutade med 6-0 till oss), och bara bortamatchbojkotten inte längre behövs till nästa säsong - vilket vi hyser visst hopp om - så känns Grimsta (eller vilken bortaplan BP nu tvingas spela hemmaderbyna på) som en betydligt trevligare resa än... Starke Arvid. Var det bara vi som tyckte att arenanamnet i kombination med hemmalagets spel gav lite vibbar åt hållet "anabolt tuppjuck"?

Aja, rätt lag vann i alla fall.

***

Herr Ols... förlåt, Furuseth, som han numera heter, bjuder ut sina tjänster till Hammarby i en intervju som ämnet till trots inte är skriven av Olof Lundh, men vår kringresande norrman är kanske sin egen agent nuförtiden. Vi är väl inte sämre än att vi kan tänka oss att välkomna (nästan) alla spelare tillbaka så länge de kan tillföra något till laget, men då ska det jävlar i oss varken omfatta några pengar till Midtjylland eller någon sign on. I så fall bör Bajen helt enkelt säga nej tack, ty det ska inte gå att behandla en klubb hur som helst och sedan tjäna på det.

Skulle han tillföra något idag? Ingen aning, men vi hade i alla fall kul när han var här förra gången.

***

Monday James provspel måste ha varit diskret i särklass; vi har knappt noterat någon människa som noterat hans närvaro, och de sedvanliga provspelarintervjuerna har också lyst med sin frånvaro, vilket är lite roniskt med tanke på hans digra meritlista. Men enligt en vanligtvis välunderrättad källa är han fortfarande i högsta grad aktuell, och, ja, klar för Hammarby, även om inget förstås är klart förrän det stått på officiella, och i ett antal minnesvärda fall inte förrän långt därefter.

En kille som stångades med såväl Charlie Davies som andra unga världsspelare i Beijing i somras och åkte därifrån med en silvermedalj kan förstås inte avfärdas som ointressant, men vi kan inte låta bli att fundera över varför han själv har så förtvivlat svårt att få ett kontrakt i en - let's face it - bättre klubb, när alla hans OS-lagkamrater redan lever europeiska fotbollsliv i högönsklig välmåga.

Vi får se vad som händer.

***

I morgon tittar vi, som vanligt, inte på Fotbollsgalan.

1 Comments:

Det finns väl ingen vid sina fotbollssinnens (och inte lokalpatriotiska) fulla bruk som kan ha velat ha kvar Ljungskile i Allsvenskan? Förutom sin tryffelsvins- & traktorfotbolls-spelidé serien igenom, så lyste inställningen med en genuint äckligt elak anda och följaktligen tre utvisningar i denna match. Okej, det stod en allsvensk plats på spel, men för h-e... Tack BP!

11/18/2008 03:30:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home