Sunday, April 13, 2008

Blåtira

Vi missade GAIS-matchen på grund av force majeure men hade ett ödesval; åka hem och se reprisen eller göra lite nytta i det liv som, tro det eller ej, existerar bortom Hammarby. Det var ett lätt val.

Så vi har inte sett matchen, och eftersom vi i post-förlust-depression isolerade oss fullständigt från datorer ett litet tag har vi inte sett de bägge baklängesmålen heller, men även om tidningar alltid överdriver finns det skäl att ställa lite krav på att Allsvenskans på papperet bäste målvakt ska börja visa att han är Allsvenskans bäste målvakt. När han överglänses av profiler som, för att ta ett par konkreta exempel, Marcus Sahlman och Peter jävla Westman, finns det skäl att vara orolig.

Vi har också haft skrikande barn, men då tog vi oss ändå samman och gjorde jobbet.

***

Några andra som måste börja göra jobbet är backlinjen. I de två matcher vi faktiskt har sett har David Johansson legat i skalan anonym till under isen. Sulan har sett mätt ut, Traoré loj, och Klebér Saarenpää har i och för sig motsvarat förväntningarna, men ni vet ju att våra förväntningar på killen aldrig varit överdrivet höga. Nu kommer emil Johansson tillbaka i truppen. En värvning vi i vanlig ordning ifrågasatte, men förra våren var han en av Hammarbys bästa spelare - i den backlinje som DÅ släppte in minst antal mål i Allsvenskan.

***

Efter en förlust - även om det är på bortaplan - faller alla de där predikningarna och föresatserna ganska platt till marken. Vi undrar hur det känns att krypa ner i ett isbad efter en match mot ett förment sämre lag. Som att krypa ner i ett isbad skulle kännas alltid annars, förmodligen, men ändå.

Tron måste återvända, bitarna måste på plats. Det är bråttom, som bekant. Det är ju för helvete derby i morgon. Vi skulle hemskt gärna skriva något om derbyt, men ni vet vid det här laget vad vi förmår prestera inför derbyn. Vi nöjer oss med att skriva att Hammarbys och AIK:s supportrar gemensamt kommer att manifestera mot Fotbollsförbundets nya regler för att bortalaget ska betala för allt säkerhetsarbete på bortaläktaren, utan att få någon del i bortalagets intäkter.
En bra manifestation mot ett idiotiskt och orättvist beslut.

Det får räcka. Vi ses på andra sidan. Fy fan var dåligt vi mår.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home