Sunday, March 09, 2008

And right back at'cha

Först av allt en ursäkt. Härom veckan började vi skriva ett mastodoontinlägg på temat "varför Djurgården inte kommer att bygga någon ny arena". Det är som bekant ett kul ämne, men just den här gången blev inlägget någon sorts stilistiskt monster som växte och växte utan att någonsin korsa sig själv, och när vi skrivit tre dagar på det med en rent Charlie Daviesk oförmåga att komma till avslut, insåg vi att det var dags för ett break igen. Den här Sillyn har tärt på oss.

***

Det gick ju riktigt fort för årets tröjnummer att bli färdiga. Nummer 1 till Rami Shaaban (vi skulle gärna vilja veta hur det gick till bakom kulisserna men den här gången har vi absolut ingen inside), nummer 8 som väntat kvar i Egurens ägo - men är det någon som fortfarande tror att han spelar i Hammarby i sommar? - Söderberg var fräck nog att sno elvan (nu återstår bara att förtjäna den), Dadomo kände sig själv som en nummer 16, han också (vi kom på det sedan - han är vänsterfotad ytterback/yttermittfältare, precis som Dubbel-Gurra) och de enda vakanserna av något större intresse är förra årets bägge forwardnummer 15 och 20.

20 är vakant.

Hmm...

...nej, nu spekulerar vi bara.

***

Sebastian Eguren, ja. Vi har upphört att förvånas över hans framfart i La Liga så vi konsterar bara att han i skrivande stund spelade fram till Villarreals 2-1-mål mot Barcelona på Camp Nou Camp (vi kan aldrig bestämma oss för vilket som låter bäst) och Olof Lundh påstår sig ha en "bra källa" som hävdar att den fastställda summan för att köpa loss Eguren är en miljon euro, vilket enligt våra - i det här fallet sannolikt bättre - källor är skitsnack.
Vi har ingen exakt summa, men även sedan Rosenborg fått sitt blir nettot minst det dubbla. Det kan ju vara läge att signa upp sig för det där riskkapitalbolaget snart, om man har en hundratusing över.
Oavsett hur mycket Hammarby får är han värd mer.

***

Vad gäller stavningen av efternamnet tänker vi inte sänka oss till den nivån. Det borde inte TV4+ heller göra.

***

Vi kom till Stadshagen, såg Rami Shaaban göra väldigt lite men göra det med auktoritet, och ska vi fästa oss vid något specifikt var det de kraftfulla utkasten som han oftast gjorde längs vänsterkanten - rakt på en rättvänd Jarpa eller Laitinen, precis rätt för att de skulle få med sig bollen i fart, varje gång. Det där är vi inte bortskämda med.

Vi såg Ivan Tedengren och Freddy Söderberg se ut som ett... inte helt allsvenskt anfallspar, men som tredje- och fjärdeman duger de gott redan nu. Men att Hammarbys anfall är den tunnaste lagdelen, överkänsligt för skador, försäljningar och inte minst dessa ständiga jävla landslagsuttagningar är ingen hemlighet.

Tröja nummer 20... hmm.

Vi såg Petter Andersson rättvänd och försäsongstränad, och det var gott att skåda, men vi hoppas han fick skäll för det där sumpade friläget. En träningsmatch är en träningsmatch (lex BP) men det finns ingen som helst anledning att försöka göra det snyggt, inget självändamål i att dribbla av HELA motståndarförsvaret i stället för att tåfjutta in bollen intill stolpen.

Vi såg Lolo Chanko. Och dessutom såg vi Mikkel Jensen. Det var inte så dumt, det heller.

***

Ett par grejer till som slagit oss under vår frånvaro.

Att släppa de nya matchtröjorna på 111-årsdagen, "bekänna färg"-dagen, med Shaaban på plats i supporterbutiken är den typen av tajming vi efterlyst från marknadsavdelningen i åratal. Det tjänade Bajen säkert några extra tusenlappar på. Någon av dem kommer från ...grönvita sidan upp!:s plånböcker.
Alla ni som lovade att souvenirshoppa extra om Shaaban skrev på har väl gjort det?

***

Och -- härom veckan släppte Hammarby sin bokslutskommuniké som (som väntat) inte var överdrivet munter. Det enda som stod i kvällspressen om Hammarby följande dag var att någon modeguru utsett Hammarbys 2008-tröjor till de snyggaste bland Stockholmslagen (vilket man inte behöver vara modeguru för att se). Var var CHOCKrubrikerna om MÅNGMILJONförlusten och Bajens KRIS?

Det är nya tider nu. Hoppas det varar ett tag.

***

Nu ska vi gå och inspirera oss lite. Det är ju för fan årsmöte i morgon.

4 Comments:

Så kafferasten är över nu? ;-)

Välkommen tillbaka...

Inga kommentarer kring namnfrågan i TV4+ förstår jag.

OK. Fair enough.

Men nog såg Kåmark aningen mosig (eller generad) ut när Wennström - i pausen och efter att ha diskuterat felstavningen - lämnade över till sagde Kåmark för kommentar.

"Hrmmm, ja! Vad jag tycker om matchen?"

Där fick jag mig ett skratt iaf...

/Mobius

3/09/2008 03:26:00 PM  

Plånböcker.....

3/10/2008 12:22:00 AM  

Lund påstår att Bajen får 9 miljoner.

Du, GVSU påstår att det är minst det dubbla.

Jag påstår att båda har rätt men inkluderar/exkluderar olika summor i era respektive sätt att räkna.

Om vi utgår ifrån att Rosenborg har rätt när dom säger att dom skall ha 3 miljoner av transfer summan, vilket motsvarar 25%.
I skolan lärde man sig då att Suman X är lika med 4 * 3 miljoner = 12 miljoner.
Dessutom så får Hammarby 3 miljoner i uthyrnings inkomster vilket ger en total summa på 15 miljoner, vilket mycket väl kan vara den summa "du har hört det ryktas om".

Lunds summa är bara den summan som Bajen får vid en försäljning, exklusive uthyrnings intäkten och efter att Rosenborg roffat åt sig 25%.

3/11/2008 03:17:00 AM  

Jag är jäkligt nyfiken på en sak som jag undrar och hoppas att du kan besvara. När väl arenan står klar, har Hammarby arbetat fram någon sorts plan om hur man ska gå tillväga med att fylla den, eller snarare "maximera nuet"? Alltså, har man en plan för hur man ska gå tillväga med ALLT när arenan väl står klar. Just nu känns det lite som att vi stirrar oss blint på arenan som lösning på nya och större publik, högre omsättning, plusresultat, och så vidare.

Om du kan svara på det här kommer jag vara dig evigt tacksam, för just nu känner jag mig jäkligt orolig.

3/11/2008 03:34:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home