Monday, February 25, 2008

Backlog

Argh, det är jävligt mycket att avhandla och jävligt lite energi. Var börjar vi? Eftersom inspirationen inte riktigt återvänt efter den senaste tidens feberfrossa / post-Shaaban-trauma, börjar vi med de, i det stora grönvita livspusslet, minst spännande bitarna. Förhoppningsvis läsbart ändå.

***

Matchtröjorna, för det lovade vi ju återkomma till härom veckan. Vi har sett dem "live" på skyltdocka, framifrån och bakifrån och helhetsintrycket är väl att de är helt okej, varken mer eller mindre. Inte Kappa anno 2005 men samtidigt mer Bajen än fjolårets version. (rent estetiskt föredrar vi Unicef framför Finlux, men cashen får väl sägas uppväga det. Det är en kall, hård och cynisk värld, det vet man om man är bajare).

***

Tröjnumren, som vi också lovade att återkomma till. Vakanser i dagens trupp jämfört med fjolåret är nummer 8 (Eguren), 11 (Juliusson), 15 (Nhleko), 16 (Gunnarsson), 20 (Sosseh), 23 (Jensen) och ett till nummer som förtjänar en lite längre utvikning. Egurens åtta sparas nog för den händelse att han kommer tillbaka i sommar (även om han spelade hela matchen för Villarreal i 2-1-segern mot Athletic Bilbao ska vi inte dra några växlar ännu...). Sedan är det några killar som ska ha tröja för första gången också. Är Freddy Söderberg fräck nog lägger han beslag på 11:an för överskådlig framtid, men det kan vara värt att varna för att de två senaste innehavarna inte varit jättelyckosamma i den. Dadomo känns som en 16, men vi ska inte påstå att vi har några direkt rationella skäl för att tycka så. En annan spelare vi tror kan vara sugen på att byta upp sig är 22 Castro-Tello (15?).

Sedan är det då målvakterna. I fjol hade Benny Lekström nummer 1 och frågan är vem som kommer att ha den i år. Den frågan är mer intressant än man kan ana, med tanke på att Hammarby presenterade säsongens andra målvaktsförvärv, Rami Shaaban, med nummer 1 på ryggen.
Ska man gå efter Hammarbys policy (där var det fördömda p-ordet tillbaka!) vad gäller tröjnummertilldelning är den generella principen att först in i truppen har första tjing på ett vakant tröjnummer. Vad gäller målvakterna innebär det att den som först har rätt att välja nummer 1 är George Moussan (A-lagskontrakt 1 december 2006). Nummer 2 på nummer 1 är Erland Hellström (kontrakt 20 december 2006), sedan Kristoffer Björklund och om alla dessa tre har lyckats hålla sig ifrån att "stjäla" ettan, ja kan Shaaban få den.
Frågan blir mer intrikat ändå när man betänker att det kan ligga några replicakronor i potten här. Å andra sidan verkar allt det står "Shaaban" på sälja utav bara fan just nu, så det kanske inte spelar någon större roll...
...fast...
...vi hoppas att Rami Shaaban spelar i nummer 1 i år. Det är mer för vår egen skull än något annat. Så jävla mycket blod, svett och dårar som den värvningen frammanat vore det en väldig antiklimax annars.

***

Okej, det var de mindre relevanta bitarna. Återstår bara träningsmatcher och styrelseförslag och riskkapital och arenafrågan och för den delen hockeyn och bandyn och handbollen...
...shit, försäsongen har knappt börjat och det känns som om vi knappt hänger oss fast vid ratten. Fast det kunde varit värre (utom för hockeyn, då).
För ett år sedan hade Hammarby precis fått kompanistryk av FC Köpenhamn och åkt ur Royal League. Då någon tröjsponsor inte hade blivit klar, och för den delen knappt någon tröjleverantör, fick Hammarby spela ifrågavarande match i det kanske vidrigaste stället i klubbens historia (sladdrig mossgrönmetallic golfpiké med texten DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY... eller något liknande).
Nästa planerade match var mot Brommapojkarna.

Fast vi hade ett rätt bra inlägg den dagen.

7 Comments:

Ah, äntligen - jag började tro att GSU flytt landet eller nåt.
Men VAD var det de sa på nyheterna imorse?
Jag hörde bara nåt hastigt i samband med att jag sprang förbi TVn. "Axénohlin tycker att Djurgården och Hammarby kan dela arena Söderut då apornas eget projekt på Storängsbotten blev dyrt och stort och onödigt." Typ.
Men ursäkta! Så kan man väl inte göra. Väl?

2/26/2008 03:55:00 AM  

This comment has been removed by the author.

2/26/2008 06:31:00 AM  

jag gillar tröjorna från "käftsmällen";

http://se.royalleague.com/news/newsShow.aspx?id=1207

2/26/2008 07:12:00 AM  

angående arenan, hittade detta på Bergs Hemsida under nýheter:


"Placering söder om Globen och Globen city, längs med Nynäsvägen. Arenan kan byggas i etapper så att fotbollsverksamheten tillgodoses initialt varefter komplettering med övriga inkomstbringande ytor kan utföras efter önskemål och behov. Kapacitet för 20000 sittplatser, 25000 med ståplats på ena kortsidan, sammanhängande läktare för samtliga platser."

say whut?

3/04/2008 02:21:00 AM  

Kom igen nu GVSU, nu har vi väntat länge nog...Tidaholm!

3/09/2008 06:38:00 AM  

Anonym 4: Det där är bara en idéskiss som inte Hammarby har med att göra. Skrev om det där när det var nytt.

3/09/2008 03:36:00 PM  

Åh, och angående arenafrågan. Självklart vill Stockholms stad inte ha någon ny arena för Djurgården i nordost. Det har de aldrig velat. Samtidigt kommer aldrig Djurgården att överleva en flytt till Globenområdet, så det är i vanlig ordning någon annans problem. :)

3/09/2008 03:37:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home