Sunday, February 03, 2008

Rävspel och rövspel

Det här har ju varit en ganska intressant dag utifrån ett mediagranskarperspektiv. Vi väcks av beskedet att Rami Shaaban är klar för Hammarby, men eftersom det inte stått på Officiella så hann vi inte gå igång på det allför mycket innan vi fick beskedet att Rami Shaaban inte alls var klar, vilket gunås inte stått på Officiella heller men lite var stans annars.

Sedan kom Eurosport (av alla!) med uppgiften att Hammarby även varit i kontakt med Islands landslagsmålvakt Arni Gautur Arason som är klubblös för närvarande men tackat nej till erbjudanden från bland andra Sundsvall (och vem kan klandra honom för det?). Eurosports rubrik var från början "Han är Bajens nye målvakt", men det var kanske lite att ta i.

Så, go'vänner, hur ska man tolka allt detta?
Egentligen har mycket lite hänt i fråga om Rami Shaaban.
Fredrikstad gör ett sista desperat försök att klämma ut några extra kronor ur Hammarby, Bajen svarar genom att klargöra att man minsann har en plan b om Frerikstad fortsätter trilskas och vad som i så fall återstår för norrmännen är att ha en arg, omotiverad och dyr blivande Bosmanspelare på bänken, tills han skriver under för Hammarby i sommar (så snart han har sex månader kvar på kontraktstiden, vi vet inte vilket datum kontraktet går ut, men är det, säg den 30 november så kan han ju skriva under det redan färdigförhandlade kontraktet i god tid innan EM-starten).
Och skådar de inte ljuset är Arason ett okej alternativ under den kommande säsongen, så länge han inte är för dyr.

Rami Shaaban är klar för Hammarby, det enda som återstår är att få Fredrikstad att inse det.

***

Avd andra saker vi inte förstår. När det inte är något som helst problem för en division fem-klubb att importera nuttifnutton brasilianska bolltalanger, eller för en entrepenör/klubbledare att skicka tonåringar i parti och minut från Liberia till Hisingen, hur kan det då vara så jävla omöjligt att ge Yunus Ismail (som bland annat provtränat i HTFF, för övrigt) en chans att spela fotboll i Allsvenskan? För att han vill stanna i Sverige?

***

Vad gäller den så kallade Webster-domens eventuella efterverkningar vete det fan vad vi ska tro, men det känns spontant som ett litet steg närmare de "frilanskontrakt" vi var inne på redan 2005, när Stefan Batan hade sina 15 minutes of fame (med facit i hand, är AIK eller Djurgården nöjdast över hur den där affären avslutades?)
Gårdagens satir är morgondagens, äh, nånting.

3 Comments:

Rami är Rami, men hellre Arason än Benny, Erland eller Poppen.

2/05/2008 03:07:00 AM  

Ramiaffären överskuggar allt, och det med rätta. Men den totala tystnaden kring forwards förvånar trots allt.

Vi har tre anfallare eftersom Sosseh numera är HTFF:are och Petter förhoppningsvis nygammal mittfältare.
Paulinho är bra, C.D. kommer att bli bra och Freddy med, förhoppningsvis, men inte att lita på i år.

(När Shabban kritat har vi fler målvakter än anfallare).

/R

2/05/2008 09:55:00 AM  

Visst är det ett trumfort att Shaaban kan bli gratis om ett halvår, men kan man vara så säker på att han vill då...?

I övrigt håller jag med om att det blev ruggigt tyst om den där forwardsförstärkningen som behövdes enligt Tony

2/07/2008 06:36:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home