Tuesday, March 25, 2008

Icke-nyheter

1-2 mot TPS Åbo i blixthalka på Söderstadion med en gigantisk fransk buffel på topp. Och ingen blev skadad. Det är, för oss vidskepliga, bästa tänkbara utgångsläge inför säsongen. Nu hoppas vi innerligt att en viss förstemålvakt får förbli andremålvakt i den där pajasmatchen i morgon också.

Vi var inte där, vi erkänner, så vi ska inte ägna oss åt någon detaljkritik av vare sig spel, spelare eller det nät framför J och K som det snackats en hel del de senaste dagarna (själva blev vi gubbar redan i tonåren och återfinns på Södra - när vi är där) utan återigen konstatera att en träningsmatch är en träningsmatch och därmed fullständigt betydelselös, speciellt under sådana här förhållanden, och - vi tar det igen - ingen blev skadad. Lysande!

Inte ens Moppen blev så värst skadad. Bara en sådan sak.

***

Naturligtvis kommer de bindgalna dansk-italienarnas stämningsansökan mot Hammarby på sisådär två Rami Shaaban att leda till skandalrubriker de närmaste dagarna. Men vi tror inte att det är så mycket att bekymra sig för. Danska Primetime Nordic, som är det företag som de facto ligger bakom stämningsansökan, känns till stor del som ett kontoret-på-fickan-bolag, lite grann som Bajen på 1990-talet, och bossen är en lömsk golfare som det knappt går att googla på.

För varje kontraktsbrott som herr Hummeluhr kan hala fram borde det finnas minst tio som Hammarby kan påvisa. I skofrågan (som verkar vara central i sammanhanget) har Bajen betydligt mer på fötterna, (Ja, förlåt, men...) nämligen skor som det inte gick att gå, ännu mindre spela fotboll, i.
En motstämning vore aldrig fel.

Fast det var trist att det skulle sluta så här.
30 april är det Valborg. Vi har en matchtröja årgång 2005 som åker på bålet då. Någon mer som vill bidra? Kanske bjuda dit pressen? Eller nej, de skulle nog bara missförstå gesten.

***

Vi har läst de allsvenska bilagorna nu. Sportbladets är något mer nyanserad än Expressens vad gäller Bajens bevakning, och övriga lag skiter vi högaktningsfullt i. Mest minnesvärt - Mats Olssons (denne gamle hjälte! Det är sorgligt.) yttrande om att Hammarby har ett svagt mittfält. Jotack.
Minst minnesvärt - Anrell tippar Bajen etta. Etta! Och han ska kalla sig supporter.

***

Det är mindre än sex dygn kvar nu, om bara Starke Arvid och brorsorna Wålemark får tummen ur och skottar loss lite.

4 Comments:

Inga skador - ja jätteskönt! Särskilt när man betänker att den franske flodhästen faktiskt råkade knäcka Khari Stephensons arm i fjol på försäsongen...

3/25/2008 04:36:00 PM  

Mats Olsson, ja...

att han är ngt negativt inställd mot Bajen är inte så konstigt (även om det är självförvållat), eftersom han är portad från Söderstadion (hoho!). Han har tydligen betett sig som ett riktigt svin av och till där på pressläktarn...

3/26/2008 07:04:00 AM  

Ge fan i att bränna 2005 års tröja, detta kanske Bajens snyggaste matchställ genom tiderna!

3/27/2008 02:20:00 AM  

Ja jag vet att Emil inte spelar och ja, jag vet att Dadomo mestadels spelat ytterback så här långt MEN... Tony har varit tydlig med att Dadomo är mittfältare OCH Kleber spelade trots allt ytterback i genrepet.

Men å andra sidan så har Haris kanske varit försäsongens utropstecken och Tony säger att inget är klart förens det är klart så startelvan kan se ut hur som helst.

- J

3/30/2008 11:57:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home