Tuesday, March 18, 2008

Jefferson lever*

Ja, det var ju klart som fan att det såg för bra ut. Noll insläppta mål i de senaste träningsmatcherna, ett halvt b-lag som med lätthet kollrade bort Norrköping och där Söderberg och Castro-Tello, vår tredje- och femteforward (den fjärde blir Tedengren, om ni undrade. Eller Gustavsson. Fast det kan för all del bli någon helt annan också.) gjorde målen. Snygga var de också.
Vilken duo som bildar anfall mot Ljungskile? Låt oss helt enkelt se vilka som kan gå.

För som sagt, det såg åt helvete för bra ut.
Sedan fick några den snillrika idén att de skulle ut och åka fyrhjuling, och så var Allsvenskans bästa målvaktskvartett reducerad till en duo.
Nu börjar det likna gamla goda tider.

***

Fast det kunde ju förstås varit värre. Efter värvningen av Rami Shaaban har det varit relativt tyst om George Moussan - bortsett från att han rehabtränade i februari och inte givit något livstecken från sig på nätet sedan han satt på bänken på Stadshagen i de första träningsmatcherna. Tydligen har han, medan lagkamraterna lapat sol och kört fyrhjuling i Ayia Napa, tränat i Stockholm. Uppgifterna om hans nuvarande hälsotillstånd är inte glasklara - enligt informationschefen är han skadad - han med - medan han enligt andra uppgifter åtminstone var frisk nog att stå i mål för HTFF i helgens träningsmatch mot Spårvägen. (vi var, skam till sägandes, inte där)
Fast han kan ju ha blivit skadad sedan dess. Också.
Det skulle, milt uttryckt, kännas skönt att bli lite informerade om saken. Särskilt som den där skitviktiga pajasmatchen Sverige-Brasilien i London ligger obehagligt gärna Bajens genrep (ytterligare en pusselbit i Fotbollsförbundets jättekonspiration. De riggade säkert fyrhjulingen också.**) mot Åbo om en vecka, vilket innebär att om Moussan inte heller är spelbar den 25/3 återstår... Lasse Eriksson. Utan OB-tillägg.

***

När han är frisk igen kommer hans självklara smeknamn att vara Kristoffer "Moppen" Björklund. (credd: forumveteranen von_oben). Uppenbar, kanske, men det är alla briljanta idéer.
Krya på dig, Moppen. Och kör försiktigt!

***

Charlie Davies är populär i USA igen efter ett bra inhopp i den sista gruppspelsmatchen mot Honduras. (Honduras. Det enda vi egentligen vet om Honduras som fotbollsnation är att de tar sporten på lika stort allvar som Bill Shankly där borta) där han fixade två straffar och brände en. Han påstås ha varit den näst största behållningen i matchen, efter den kvinnliga streakare som tog sig ner från läktaren i andra halvlek, med oklara motiv.
Undrar vad som hade hänt i Sverige. Vad säger egentligen det Allsvenska regelverket? Blir det lika mycket böter för klubben om en naken kvinna springer in på planen som om en påklädd man gör det?
Vi menar inget särskilt med frågan - vi bara undrar.
Ty annars är det könsdiskriminering på mer än ett plan.

***

Charlie, ja. Vi skulle behöva honom här, snart, tack. Även om Freddy Söderbergs formkurva har pekat spikrakt uppåt de senaste matcherna. Oavsett hur det går mot Kanada i semifinalen ska han tydligen återvända till Sverige efter den matchen som äger rum på torsdag. Efter lite påskledighet har han således en hel vecka på sig att kompensera för den försvunna försäsongen.
Om han inte blir skadad, alltså.

Shit, det börjar ju snart.

*) Snårig referens, förklaras i korthet här.
**) Ironi. Ödets, alltså.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home