Friday, February 24, 2006

Uruk-Hai *)

Vi har tillbringat denna på mer än ett sätt dimmiga morgon med att försöka reda ut ett par av de uppenbara frågor om Hammarbys eventuella uruguayaner (det känns som att förhandlingen om personliga villkor och läkarundersökningen inte alls är några formaliteter i sammanhanget).
Nä, i själva verket har vi bara snott friskt av vad andra grävt fram. Funkar det också.

Köpoption: Jo, det ska finnas. Om det finns någon fastställd köpesumma (För Brann var det sju miljoner norska kronor, se nedan) återstår, som så ofta, att se...

EU-spelarstatus: Här fick vi ett nattligt mail från någon med regelboken under kudden. Med EU/EES-medborgare jämställs, förutom ovanstående, även annan utlänning som i minst tre år, räknat från dag för folkbokföring, varit stadigvarande bosatt i Sverige. Om spelare, innan tre år har gått från dag för folkbokföring, övergår till utländsk förening och därefter återvänder till svensk förening, påbörjas en ny tideräkning fr.o.m. dag för den ånyo påbörjade folkbokföringen.

Som jag tolkar det räknas Paulinho och Covic som stadigvarande boende i Sverige i tre år.


Även om karusellen kring Antes uppehållstillstånd sätter käppar i hjulet för den analysen innebär det att Paulinho är EU-spelare och att vi därför är safe.

Psykiska problem: Formuleringen kommer från det minst sagt krångliga spel som omgärdade den avbrutna övergången till Brann. De ändrade sig efter att ha uttryckt sig ungefär som Stefan Batan en gång uttryckte sig om en snäpt Solnaklubb. Intressant i sammanhanget att Brann var redo att slanta upp omkring åtta miljoner svenska kronor för de båda.

Koka koka-te, då blir Aina sne: Nä, fan, orkar inte idag. Håll honom jävligt långt från Stureplan, bara, så blir det nog bra.
Har man en gång sett klientelet på Spy Bars toalett, eller Pete Doherty, vet man ju att kokain sällan är särskilt prestationshöjande. Vad snortaren själv tror är en annan femma.

Att ingen - ingen vi har sett online har skanderat hatramsan Bajenklacken tog över och gjorde till sin egen är rent av underligt. Bajensvin..., nä, okej, nu fattar vi. För uppenbart, helt enkelt.

I brist på detta är dagens sämsta ändå svårslagen: Montevideo-värvningar. Inte vi som kom på den. Heller.

*) The Great Soldier Orcs Of The Third Age. Vad nu man ska tolka ut av det.

7 Comments:

Det verkar som att Rosenborg har två icke EUare till. Eftersom dom vi fått tydligen går i par så kan det ju vara en anledning till att man vill bli av med gossarna. Eller så har dom en ytterligare värvning på gång som dom vill göra plats för. Med ny tränare m.m. känns det inte som att spelarna måste vara kass för att vara överflödiga. Har dom andra spelare dom tror på på de possitionerna så är det väll rimligt att de vill bli av med någorlunda dyra bänknötare.

Jag tycker nog det verkar lovande.
Men det är nog inte riktigt klart än. Det kritiska är nog att komma överens om ett optionsavtal även i de individuella kontrakten. Annars kan vi stå där med överenskommet kontrakt med Rosenborg och så kräver killarna jättelika signbonusar så att vi måste släppa dom som bosman ändå. Så hamnar dom i Ålösund eller Kalmar nästa vår...

Kanske ett hyresavtal medför skattetekniska möjligheter att utnyttja deras gästarbetarförmåner?
Vilket skulle betyda att vi kan betala ~50% mer i lön än vid en vanlig värvning.

Slutligen så skall man väll vara lite dystropisk. Kanske är snacket om köpoption en dimridå för att kringgå 2 klubbar/ 12 månaders regeln och köpet är redan klart. Sen blir det fiasko och avtalen är på 4 år med jättelöner. Skattemyndigheten hittar falska klaussuler och det hela slutar med jätteböter, att alla åker i finkan och Hammarby mister Elitlicensen.

2/24/2006 04:11:00 AM  

Ingen, av våra antagonister, har skanderat ramsan än. Men som jag skrev är det väl bara en fråga om tid:

"Namn: Garageland » Svara på inlägg
Sänt: 2006-02-24 08:00:22

Så får äntligen våra antagonister ytterligare ett skäl att försöka håna oss med ramsan om vår skörlevnad."

2/24/2006 04:40:00 AM  

Men begreppet "Koka te" har onekligen fått en ny innebörd.

2/24/2006 05:35:00 AM  

Vill bara påpeka att "psykiska problem" på norska inte har samma innebörd som i det svenska språket.
Här är begreppet sjukdomsrelaterat, i Norge används det även i fall då vi säger att "personkemin" inte stämmer osv.

Alltså har det en mer socialpsykologisk innebörd, och behöver inte antyda på den enskildes pykiska hälsa.

Och de ser ju så glada och trevliga ut!
/R

2/24/2006 07:07:00 AM  

Det här är intressant. vad rbksupportrar har att säga: http://forum.rbk.no/viewtopic.php?t=475&highlight=sebastian+lago 

Posted by Johan

2/24/2006 10:40:00 AM  

Omdömena som Dorsin ger uttryck för i DNs artikel gör att jag i alla fall ser fram emot att se Eguren få en chans centralt.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=524182&previousRenderType=14

2/25/2006 02:57:00 AM  

jaha - nähä - det bidde inget... 

Posted by micke

2/25/2006 02:13:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home