Thursday, February 16, 2006

Dagens I-landsproblem

Efter en hedersam förlust i en skitmatch där det viktigaste var att inte åka på stordäng är det svårt att mobilisera de små grå cellerna. Det finns helt enkelt inte så mycket att skriva om.

Ingen på plan som inte redan är given i en startelva stärkte sina aktier; snarare finns det skäl att sätta ett par extra frågetecken i marginalen. Mittfältet var för tillbakadraget eftersom yttrarna också höll sig långt ner och Pablo och Paulinho joggade runt omgivna av blått blått blått med gigantiska passningskorridorer utan bajare i sikte. Jeff var bra första tio, sedan såg det ut som i fjol. Erkan försökte, det såg snyggt ut men ledde inte till något.
Jensen och Jensen duttade, kom på mellanhand och såg obekväma ut. Fischbein var varken konstruktiv eller destruktiv utan simmade mest omkring. Stoor var helt vilse (Klebér, bänkad idag, närmar sig startelvan mer och mer). Paulinho hade i och för sig dåliga förutsättningar, men verkar fullständigt ur slag.
Och vi saknade Petter på plan. Riktigt mycket, faktiskt. Det här var en sådan match där mittfältsromben hade kunnat funka.

Ska Ante spela till sig den där VM-platsen får han se till att komma i form jävligt fort innan landskampen nästa vecka (dagen innan första kvartsfinalen!). Två halvdana mål och flera tveksamma ingripanden.

Positivt: Max är tillbaka. På riktigt. Tack gode gud för det. Sulan resolut som vanligt, men numera är han mer mittback än högerback. Och Davids första 20 minuter. Tills...

Vi var beredda att skriva in ytterligare en post på den långa, långa listan över långtidsskador i backlinjen - det såg ut att göra så förbannat ONT och på tv-bilderna såg det först ut att vara fotleden.
Kanske inte riktigt så illa. Ska vi tro kommentatorn rör det sig om "en översträckning i knäleden" vilket är ett fancy sätt att säga att det är en stukning. Men vi andas inte ut förrän efter magnetröntgen.

För några dagar sedan frågade vi oss om David någonsin varit skadad sedan han kom till Bajen. Det här är straffet.

***

Nu hade vi alltså Max på plan i 90 minuter. Fischbein på plan i 90 minuter. Joakim Jensen på plan i 90 minuter. Och Hammarby förlorade. På Statistiska Centralbyrån begår tjänstemännen just nu massharakiri eftersom ingen av deras kalkyler stämmer längre och deras existens har förlorat all mening.

***

Kvartsfinalen lottas fredag och har vi fattat det intrikata sysemet rätt (det är ungefär lika lättfattligt som en VM-lottning i mikroformat) blir det antingen FCK, Lyn eller Lilleström. Eller Köpenhamn alternativt Oslo igen, för dem som åker. (vi ska se om vi kan ordna representation den här gången).

Två frågor som understryker fotbollens outgrundlighet:
- Start tog poäng mot Midtjylland. Hur?
- Bröndby åkte ur. Hur?

***

Trodde aldrig vi skulle sägadet, men vi börjar bli lite oroliga för Laul. Är han utbränd? Har Anders Carlsson*) finfördelat honom och slängt bitarna i en sportbag vid Värtahamnen? Eller sitter han just i detta ögonblick i en skåpbil utanför kansliet med mikrofonerna igång och planerar sitt stora journalistprismässiga skandalreportageepos om Hammarby i 42 delar?

Så många frågor som möts av tystnad.

***

Apropå kalkyler som inte stämmer...
...det finns alltid dem som har det värre.

*) Fingerat namn

6 Comments:

Jag tror att det var Vålerenga som gjorde vårt mittfält tillbaka-tryckt. Norrbaggarna körde ju en taktik som gick ut på att lira långbollar och låta mittfältare och forwards kuta i bredd för att fånga upp den och sätta full speed mot mål, alternativt om vi fångade upp den, att de kunde bryta bollen så högt som möjligt och kontra fort som fanken.
En diamant med en löpsvag Petter Andersson hade åkt på ännu fler kontringar mot sig, om dom ens hade fått låna bollen. Mot ett sånt här lag ska man ha fyra Max på plan, som kan nicka bollen framåt och sätta full fart mot DERAS mål.
En kille som inte kan springa, inte nicka, och inte deffa, som Petter Andersson, har ingenting mot ett långbollslag med så extremt hög press som Vålerengen att göra. Åtminstone inte på mitten. Möjligen kan han stå som forward och vänta på kontringar.

2/16/2006 03:01:00 PM  

"En löpsvag Petter Andersson"

Det var nog ett av de roligaste påståendena jag hört på länge.

Kom igen Erik. Vi vet att det är du.


/Flugan på väggen

2/16/2006 03:29:00 PM  

För att påstå sig inte kunna mobilisera de små grå cellerna tycker jag ni lyckas rätt bra(som vanligt).

Anonymous, är du blind?

Flugan på väggen, det där med Erik var också rätt kul! Jag tänkte iaf på vår 10,a..

2/17/2006 01:39:00 AM  

Den som tror att Petter Andersson är en hårt arbetande fotbollsspelare måste ju vara från en annan planet.
Han är snabb. Men inte tusan är han konditionsstark.

2/17/2006 03:43:00 AM  

Anonymous, var i solsystem1 befinner du dig? Vi kanske är grannar..

2/17/2006 04:40:00 AM  

Har en känsla av att så länge AL är tränare kommer Petter att spela, om han är frisk vill säga. Det är en bra känsla ska tilläggas.
Som det ser ut nu är Petter väldigt viktig för det konstruktiva spelet framåt.
/R

2/17/2006 05:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home