Thursday, February 16, 2006

Sista bussen bort...

...rullar mot Norge om cirka 40 minuter, och på den bussen sitter ingen från ...grönvita sidan upp! Lika bra att få det etablerat direkt, så kan ni håna oss i efterhand.

Att ha tre och ett halvt mål att gå på (för Vålerenga måste ju göra fyra) är inte en situation man är direkt van vid som Bajare, och kanske är det därför det stora vemodet rullar in. Hur laddar man inför en sådan match? Som supporter? Antingen gör laget bara sin förbannade plikt och undviker storförlust, eller också blir man bara lack. Vad krävs för att vi ska bli glada, liksom? Utskåpning och storseger, hattrick av Paulinho, att Klebér dribblar igenom hela Vålerenga och klackar in bollen i krysset?

Näh, i själva verket duger det gott om Sulan får göra ett mål.

***

Oerhört svår laguttagning också. Defensivt brötspel eller sikta på vinst? Ska Hammarby ha en "benknäckarelva" är det väl så här laget ska formeras -

Runström - Paulinho
Aubynn - M Jensen - Fischbein - Furuseth Olsen
Sleyman - von Schlebrügge - J Jensen - Saarenpää
Covic


Noterar att sedan Hindsberg skeppades iväg till Lyngby har Hammarby få benknäckare som kan användas som yttrar. Petter Andersson skulle nog ha fått ta högerkanten om han hade varit kurant, och PFO petat Aubynn (trots storformen) till vänster.

Den extrema finsnickrarelvan skulle i så fall bli:

Furuseth Olsen - Piñones-Arce
Aubynn - M Jensen - E Johansson - Zengin
D Johansson - von Schlebrügge - Sleyman - Stoor
Covic


Not gonna happen. Kanske en dag, men inte ikväll. Och nu är det ju så att den gyllene medelvägen är den vanligaste lösningen; så det sannolika är att ingen av dessa två startelvor kommer att ha ens en avlägsen likhet med det Hammarbylag som tågar in i Valhall ikväll i syfte att inte släppa in mer än tre mål mer än de gör.

För ingen kan slå i oss något annat än att det är det huvudsakliga syftet med matchen. Sedan kan Linderoth och de andra snacka om att gå för vinst tills de blir blå.

Tänkbart också att Petter delvis sparas för att inte riskera att vara avstängd i en eventuell kvartsfinal. Max ingår i båda extremelvorna, men frågan är om han är frisk nog för att gå rakt in i laget, och om det är värt att chansa i det läget Hammarby är; särskilt när Joakim Jensen nu på allvar börjar visa att han kan bli en tillgång i år.

***

Heja bandyn! Heja handbollen!

1 Comments:

I intervjun på SvFF med Erkan så går det ju att utläsa att iaf Erkan är uttagen till 11:an.

2/16/2006 03:19:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home