Sunday, February 12, 2006

Startmotor

47 minuters utspelning, fyra klassmål, trots allt över 4000 åskådare och Jocke Jensen nickade bort allt - kortärmad i fem minus. Det var en sådan dag som faktiskt skänkte lite helgfrid över sargade Bajen-själar.
Att det inte var direkt fridfullt på vissa läktarsektioner kommer det säkert att stå alldeles för mycket om i morgondagens tidning (om det inte utgår av utrymmesskäl tack vare någons hedersamma poängplats i skidduveskytte eller Floppas Ljumskar, dag 42), så vi skiter i det och fokuserar på matchen.

Start var ungefär lika bleka som man kan förvänta sig av norrmän i februari, men ändå: 4-0. Det räcker egentligen så. Petters mål var vackert, Davids nick på Fischbeins frispark var ett konststycke, Runström gjorde allting rätt vid 3-0 (en bajenforward som inte fastnar i en offsidefälla? Vafalls?) och Jeff har nu gjort två bra matcher i rad. Ur led är tiden.

Om vi nu har räknat rätt krävs det en ny total genomklappning i Oslo och att Kurt-Arne Bergstrands käcka gossar samtidigt spöar skiten ur FCK borta för att Bajen ska missa kvartsfinal. Ska vi börja ta ut saker och ting i förskott?

Å andra sidan är det Hammarby vi pratar om. Så, nej.

***

Kenneth Höie släppte alltså in åtta mål på två möten med Bajen. Vi valde nog rätt som valde Ante den där gången en vinter som känns som så länge sedan (2002, måste det väl vara?). Ante förresten, är uttagen till landskamp dagen innan - eller dagen efter - kvartsfinalen. Den eventuella kvartsfinalen, alltså, puh, där var det nära.
Det känns inte helt stabilt, med tanke på hur det gick senast han var frånvarande.

***

Var det inte i fjol alla i Hammarby fullkomligt hatade konstgräs? Allt som behövdes för att bota det var alltså en dansk lerinpackning.

***

Aldrig får man vara riktigt glad, dock. Helvete. Stackars Haris.

4 Comments:

Efter att ha kritiserat slö-Jeff en hel del förra året känns det bra att de senaste matcherna börja skönja ett par viktiga förändringar hos honom:

1. Kondisen - löpträningen har gjort honom gott

2. Inställningen - det absolut viktigaste som hänt är att han arbetar mer för laget och tar ett defensivt ansvar - det saknades verkligen 2005

3. Tålamodet - förmodligen en produkt av 1 och 2, men visst håller han stilen längre än 15 min nu.

Håller det här i sig blir han en riktig klass-spelare i Allsvenskan 2006 och när Erkan samtidigt fortsätter att utvecklas så har vi en angenäm situation på mittfältets kanter.

Södertäljeresan var väl värd besväret och så fick man glädja en bajare med att skänka bort en överbliven biljett också, alltid kul att få göra det.

Den eviga följetongen Bajenklacken(delar av den) vs Bajen SÄK är det nog inte bara jag som tycker är rätt tröttsam. Kan folk inte bara prova följande recept:

1. Köp biljett
2. Ladda på trevlig lokal
3. Gå till arenan i god tid innan matchen
4. Sjung, gapa, skratta, gråt, klappa
5. Stanna till spelarna gått ut
6. Åk hem

Det funkar för mig, jag har aldrig haft problem med SÄK, polisen eller någon annan kring Söderstadion eller annan arena där jag sett Hammarby spela.

De flesta bajare vill nog inte behöva bevittna käbblet under Allsvenskan, så om klacken och SÄk kan sätta sig och lösa saker och ting i god tid innan seriestart så kan vi undvika pinsamheter som kvällstidningarna så gärna hugger tag i och blåser upp.

Slutligen: RL-biljetterna är nästan gratis, varför då klättra upp på PEABs bodar?

Nu krossar vi Vålerengen på torsdag och hoppas på Max oxh Peturs läkkött - de kommer behövas i RL-slutspel och till Allsvenskan.

Forza Bajen!

/CityBajare

2/12/2006 03:19:00 PM  

Ett litet grattis sitter väl som en keps hoppas jag!

2/12/2006 04:13:00 PM  

Ang "klacken" (det är inte klacken, snarare en klick) vs SÄK så måste jag säga att det jag såg igår var enormt pinsamt. Jag kan aldrig skämmas för att ha bajen i hjärtat men det är inte utan att man undrar om folk vill att man ska göra det när det ser ut som det gjorde. Bengaler hit eller dit under ordnade former bryr jag mig inte så mycket om, men när drägget kastar in skit som smäller på mattan ska de vara glada att de står en bit ifrån mig. Och rasistkommentarerna klarar sig bajen utan.

Väx upp! 

Posted by bajen hela livet

2/12/2006 11:56:00 PM  

Såg ni förresten att Starts vänsterback spelar i norska landslaget... Det måste vara damlandslaget, med tanke på vilken lekstuga Erkan hade ute på sin kant.

PEAB ockupanterna var väl en del av pausunderhållningen? För inte beter sig väl poliser som Kling och Klang på riktigt? För övrigt tror jag inte det var så att grabbarna inte hade råd med biljett, utan snarare var portade från Hammarbys evenemang...

/Flugan på väggen 

Posted by Anonymous

2/13/2006 12:50:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home