Wednesday, February 08, 2006

Snöbollar

Mer snö lär falla över Söderstadion innan söndag, och det blåser kalla vindar på annat håll också. Mer om detta på BF:s hemsida och en motbild på Absolut Bajen som lämnat vinteridet för den här gången.

Med dåraktig envishet fortsätter vi att idka tunnelseende och fokusera på vad som händer på planen. Av någon outgrundlig anledning tycker vi att det är viktigare att lägga vår energi på. So sue us.

***

Klebér Saarenpää har på ett halvår gått från att vara ett utmobbat och bespottat vårdpaket (jaja, bland annat av oss) till att bli Hammarbys affischnamn (eller åtminstone banderollnamn) inför Startmatchen. Det är, ska vi säga "anmärkningsvärt"? Ingen högoddsare om han återfinns i startelvan i morgon - eller på söndag, om han håller.
En frisk Klebér Saarenpää kan vara en stor tillgång i vår, men vi väntar nog helst lite med att ropa faran över.

***

Kan Pablo - truppens oftast och hetast ifrågasatte spelare nu när Micke lämnat oss och Fischbein blivit folkkär - göra samma resa under våren? Vi hoppas verkligen det. Hans vårsäsong 2003 är något av det bästa vi någonsin sett i en Bajentröja. Det måste finnas kvar där inne någonstans. På FotbollDirekt talar han ut om sin målångest, och att erkänna problemet är, som alltid, första steget mot dess lösning. Bara att hoppas att hans sessioner med Kjell Törnblom blir mer givande än i vår fantasibild.

***

Skadeläget i övrigt: Glädjebesked om Max, mindre glatt om Petur. Vi börjar känna oss oroliga på allvar nu. Skönt i sammanhanget att Fredrik Stoors knä ser bra ut. Även om han hade en riktig berg- och dalbanesäsong 2005, visade han under flera matcher en högstanivå som var miltals över vad han åstadkommit tidigare. Höjer han lägstanivån några snäpp så kan det bli jävligt kul på högerkanten. Om ingen konkurrerar ut honom. Fast då kan det förstås bli kul ändå. Så länge denne någon är bättre. Äh.

***

Bröderna Holmstreams round-up från Los Angeles-lägret är en komisk pärla. Påpekas bör i sammanhanget att ingen av dem ingår i redaktionen för ...grönvita sidan upp! Tyvärr, ska kanske tilläggas.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home