Thursday, February 16, 2006

Skalliga frälsare på 30+

Till och med OS hamnar i offsideläge i media när SVT förkunnar det vi alla egentligen redan visste - att Henrik Larsson är klar för Helsingborg.

Naturligtvis en grovkalibrig kanonvärvning - det har vi varit inne på tidigare - men i eftertankens kranka blekhet ska man också minnas att Peter Swärdh inte är Frank Rijkaard och att Eldin Karisik och Babis Stefanidis inte är Motta och Iniesta, eller ens Tobias Linderoth och Chippen, att det inte finns någon Ronaldinho, Eto'o eller Zlatan vid hans sida som kan skapa luckor och öppna löpvägar och att allt, faktiskt, ännu är ett oskrivet blad.

För övrigt är han redan äldre än Jesus var.

***

En annan flint som i fortsättningen kommer att skonas av den kontinentala solen (hm, nu börjar det bli Majlard-nivå på det här. Måste skärpa oss. Skyller på nerver) sitter på Magnus Arvidsson, som flyttar en lite kortare bit norrut och lämnar Hansa Rostock till förmån för Halmstad. Det kan de sannerligen behöva, men vi ser fortfarande Gunnar Heidar Thorvaldsson som ett betydligt större orosmoment till nästa säsong.

***

Nichlas Hindsberg gör succé i Lyngby, varför vi nu kom att tänka på det.

***

Förresten, apropå åldersnoja; väcker inte detta Laul ur hans vinteride gör väl inget det.

Åsså åter till väsentligheterna. Knappt fyra timmar till avspark.

4 Comments:

skönt för hindsberg att få spela lite bra fotboll, förvånar mig inte att det går bra för honom, moti vationen lär det inte vara nå fel på för hans del, till skillnad från hos killarna igår, skitmatch... 

Posted by micke

2/17/2006 01:08:00 AM  

Precis som Bebis inte är Iniesa och Karisik inte Motta så är Dembo Torray inte Casilias, Karl Svensson är inte Helguera och Mikkel Jensen är faktiskt inte Viera. Det är inte bara hans medspelare som är sämre, även motspelarna och det gör att Henkes högre klass kommer att bli ändå tydligare. Det är inte Ronaldinho och Chippen som gör Henke bra, det är Henke som är bra. 

Posted by Anonymous

2/17/2006 01:16:00 AM  

Anonym 2: Nja, sanningen ligger nog ärligt talat däremellan. Larsson kommer att vara Allsvenskans fixstjärna, aldrig lämnas obevakad av motståndarna en sekund. Därför tror vi att det är lika tufft för honom personligen att prestera i Allsvenskan som i La Liga. Om man bara räknar mål och assist.

Däremot kommer han förstås att kräva så mycket uppmärksamhet från försvaret att han skapar ytor för medspelarna. Och det psykologiska värdet är förstås inte att förakta...

2/17/2006 01:54:00 AM  

Henrik är en mycket bra spelare. Men han klarar inte elva positioner helt själv. Då är han lika rökt som Sundin, Forsberg och grabbarna var mot Vitryssland.

2/20/2006 07:09:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home