Tuesday, February 21, 2006

Drömmar som föds, drömmar som dör

Så här då, va, vad gäller TV-avtalet.
Enligt en initierad uppgiftslämnare vi låter vara anonym
- har Allsvenskans klubbar utifrån det gamla avtalet fått 2,5 miljoner kronor per år. Rak fördelning, lika för alla.
- Den fasta ersättningen som utgår till alla lag i det nya avtalet ligger någonstans mellan 6 och 7 miljoner per år. Det innebär ungefär hälften av den totala summan som går till allsvenskan.
- Den övriga summan är "snedfördelad" utifrån vilket TV-intresse laget genererar (prognos för Hammarbys del = högt) samt utifrån sportsliga framgångar (prognos för Hammarbys del = oklar).
- Maximal ersättning, för en klubb som ligger i topp både publikt och sportsligt, borde hamna på sisådär 15 miljoner per år. Genomsnittet kring 10 miljoner. I praktiken mellan en fyradubbling och en sexdubbling av summan, och en inkomstpost som går ifrån att vara ett okej tillskott till något jävligt viktigt.

***

Ska man tro media har ett antal klubbar budgeterat för ännu mer än så, vilket framstår som, öh, ambitiöst.
Med tanke på Hammarbys vana att vara nästan löjligt försiktiga när det gäller att lägga ut pengar som inte ännu finns i praktiken (vilket ibland är jävligt frustrerande, ibland jävligt skönt) känns det inte som att Bajen är en av dem. Särskilt som Hammarby inte gjort några rejäla shoppingräder på spelarmarknaden...
...ännu.

För även om många (inklusive vi!) just nu sliter hår och dunkar pannor i frustration över Bajens ovilja/oförmåga att knyta till sig de spelare de flesta är överens om att laget är i behov av, kan det vara värt att ha i åtanke att det återstår drygt 919 timmar av Silly Season, och att pappa förbundet äntligen tycks ha gläntat på plånboken.

***

Max von Schlebrügges VM-dröm gick nog upp i rök i samma ögonblick som Mikael Dorsin presenterades i Sveriges trupp mot Irland. Skador och sjukdomar kan öppna dörren igen, men tills vidare konstaterar vi att det är Max förlust, men i ännu högre grad landslagets.
Det är jävligt mycket mysko rök i förbundsskrapan nuförtiden. Det skulle kunna förklara en hel del.

Varför Petter Andersson och Björn Runström ställs utanför U21-truppen (som ju är en U23-trupp egentligen) är också en öppen fråga; men det kan ju finnas en logisk förklaring - typ att Hammarby inte vill skicka iväg halva laget mitt emellan Royal League-uppgörelserna och att Erkan och Stoor är de som har störst behov av att visa upp sig i landslagssammanhang i nuläget.
Eller så är det så enkelt att vi får tillägna Tommy Söderberg dagens låt: Smoke gets in your eyes.

Vi avvaktar med att döma i frågan.

***

Det definitiva beskedet om David var precis vad vi fruktade. Dags både för honom och Bajen att blicka framåt och diskutera en förlängning av kontraktet redan under våren. Det är nog den bästa medicinen av alla.

1 Comments:

Söderberg säger att dom har 32 spelare under uppsikt. De som får vila den här gången är de som han känner att dom har bra koll på vad dom går för. Dvs Petter och Runa och det är därför dom får vila i matchen mot Irland.

2/21/2006 11:52:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home