Sunday, February 19, 2006

Pappa vet bäst

Alla de där snitsiga kalkylerna om Royal League-lottningens förutsägbarhet kom lite på skam när det visade sig att Hammarby möter FC Köpenhamn i kvartsfinalen. Bra eller anus? Tja; Hammarbys ambition är ju att ta sig så långt i turneringen som möjligt, och då måste man vara beredd på att slå alla lag, oavsett när man möter dem. Ingen sa att det skulle vara lätt.

Linderoth vs Linderoth är ett sådant där möte som alla rubrikmakare älskar. Och eftersom Bajen av uppenbara skäl är underdog i sammanhanget finns ju allt att vinna. Kul både sportsligt och publikt blir det i alla fall - åtminstone fram till slutsignalen...
Dessutom finns det nog få skandinaviska lag som Anders Linderoth har så bra koll på. Och där inkluderar vi Allsvenskan.

Kan de spela jämnt i Köpenhamn; ja då kan allt hända på Jallavallen. Undrar om Kurt-Arne har några tips?

***

Köpenhamn är dessutom en jävligt mycket roligare bortaresa än Oslo. Billig bärs och Depeche-konsert på fredag - ja, vi är mer synthare än hårdrockare. Skjut oss om ni vill.

***

Mystiken kring Laul tätnar. Gjorde han en Agatha Christie? Känns skönt att han i så fall valde att ta semester under dagarna då Dulee Johnson-debatten rasat som värst. Straffspark mot målvakt med bakbundna armar för alla som gillar att plocka billiga Bajen-poäng.

Apropå Johnson - mystiken tätnar även kring varför Häcken plötsligt har så jävla bråttom att bli av med honom. Det känns ändå som ett ganska safe bet i dagsläget att vi inte kommer att se honom i Hammarby. Och det tackar vi för, som bekant.

***

Som vi sade i torsdags kväll är det långt ifrån dags att andas ut när det gäller Davids knä. Om skadan skulle visa sig vara så allvarlig att han blir borta en längre tid, känns det som om det finns anledning för Bajen att visa att man tror på honom, och presentera en rejäl kontraktsförlängning under konvalescensen.

David Johansson har varit en spelare vars storhet vi inte har haft helt lätt att se, men att döma av Start-matchen och första 20 i torsdags har han tagit stora kliv framåt även defensivt. Skadan kommer förstås vid ett extra uselt tillfälle. Men det brukar allvarliga skador ju alltid göra.


Någon som fortfarande tycker att Hammarby inte är i behov av en vänsterfotad vänsterback?

***

Apropå knäskador förresten - this just in. Vad i helvete är det som pågår?
Vi återkommer med en närmare analys av de kända och okända namnen i HTFF-truppen. För ögonblicket kommer den informationen i andra hand.

1 Comments:

Depeche är riktigt bra...nästan lika bra som "Första Staden" eller Jean-Luc Goddards berömda film :) 

Posted by Mr_Sorgatz

2/20/2006 10:40:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home