Tuesday, February 21, 2006

But I’m gonna try for the kingdom, if I can

Vi kanske borde ha anat, i och med beskedet om att Allsvenskans spelschema fram till VM-uppehållet lades fast igår. Och idag är både Laul och Lundh rörande överens om att TV-avtalet för Allsvenskan till slut, efter många om, men och personangrepp, är uppgjort.
Lars-Åke kan andas ut för ögonblicket. Det är nog inte billigt med så dyra vanor. *)

Vad betyder detta för Hammarby? Mer pengar. Försiktigt räknat, om man ska tro på Lundhs uppgifter, lär det bli en garanterad intäkt på drygt 5,3 miljoner per år för alla klubbar i Allsvenskan, samtidigt som ytterligare 75 miljoner per år ska fördelas utifrån tv-intresse och sportsliga framgångar. Även vid en idrottslig genomklappning känns det som om Bajen har ytterligare en del cash att hämta där. Säg, fortfarande försiktigt räknat, 10 miljoner per år totalt, vilket ska jämföras med dagens siffra som är... öh... betydligt lägre. (2-3 miljoner?)

Känns även som att det finns ett antal hakar. Vad händer t ex med ersättningen till klubbarna om Kentaro inte lyckas kränga matcherna?

Men eftersom matte aldrig var vårt bästa ämne låter vi murvlarna sköta den biten och säger, tills vidare, ka-ching.

***

15:00 i eftermiddag går VM-tåget för de svenska spelare som ligger på gränsen. Då offentliggörs nämligen truppen till träningslandskampen mot Irland. Är man inte med där är chanserna till plats i Tyskland antagligen 0, om ingen gör en Brolin '90 under våren i Allsvenskan...
...nä fan, om ens då.
Stalltipset är dessvärre att Max ratas ur truppen, även om han självklart borde vara där.

*) Jaja, lågt. Och vi menar förstås inte allvar.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home