Monday, February 20, 2006

A match made in Hell

När ledan är som värst kommer ljuset från Solna, även om humorn har mer än en anstrykning av tragedi. Dulee Johnson är klar för AIK, och när de värsta skratten lagt sig kan man inte låta bli att undra - varför?

Varför vill AIK nödvändigtvis ha en spelare som Häcken - en av Sveriges rikaste klubbar - vill göra sig av med till reapris? (för att han är den ende de har råd med?)
Varför vill Dulee Johnson försöka hitta den psykiska balansen i AIK av alla jävla klubbar på Jorden? (för att de är de enda som vill ha honom?)

Den senaste veckans spekulationer om att han var på väg till Hammarby gav oss anledning att dra slutsatsen att hans förutsättningar för att prestera bra på planen - och vid sidan av planen - i en klubb som Hammarby, påpassade i media och med krävande och röststarka supportrar, vore betydligt sämre än i Häcken, där det redan har gått åt helvete ett antal gånger.
En av få klubbar som skulle kunna vara ett sämre alternativ för honom personligen är förstås AIK. Av exakt samma skäl, fast ännu mer påtagligt.

Det är också uppenbart att hans nuvarande klubb givit upp hoppet om hans fortsatta karriär. Inte ens Galne Gunnar hade kunnat mäta sig med de senaste dagarnas säljhets från Carl Fhager.

Dulee Johnson är obestridligt en fotbollstalang - för några år sedan fanns det till och med anledning att kalla honom en supertalang. Men listan över talanger som slarvat bort sina möjligheter är som bekant oerhört mycket längre än listan över talanger som faktiskt lyckas. Och i det AIK vi lärt känna under 2000-talet kan även de som redan slagit igenom på annat håll förvandlas till medelmåttor innan de lyckas bryta förtrollningen. En klubb man flyr från för miljöombyte - inte till.

Bara nu allt detta inte innebär att han i morgon skriver på för Hammarby, på känt manér. Även om det, trots allt, på sätt och vis skulle vara lite småkul. Men inte tillräckligt kul.

***

Detta förändrar inte på något sätt det faktum att Hammarby gärna får förstärka mittfältet under den närmaste tiden...
...gärna med en spelare som skulle vara en förstärkning, då...
...annars blir det ju ganska meningslöst...
...äh.

***

Tidigare inlägg som berör Johnson-affären:
060212: Mr Johnson
060212: Munkavle
060215: Assume Nothing
060219: Pappa vet bäst

7 Comments:

Desto sämre AIK:s styrelse har skött sig, ju mer publik och sponsorer har de fått. Kanske tror de att samma kausala samband finns mellan spelarnas dåliga karaktär och publik/ekonomi.
Med andra ord, det är svårt att förstå vad AIK pysslar med.

Det mentala avståndet till Solna bara växer och växer...
/R

2/20/2006 08:42:00 AM  

Det är väl tur att någon nyhet kom då för er bajare att läsa om..ni har ju inte så mycket eget att snacka om..snart är ni ute ur royal leage dessutom. Det ser jag fram emot.

Jag tycker också Johnsson är mycket tveksam, trots att han är en av allsvenskans mest spännande spelare, sportsligt sett. Bara att hoppas ur AIK synpunkt att han håller sig i skinnet.

Fö är gröna sidan upp mest bitter över att ni inte ens har chansen att värva spelare som Häcken vill slumpa bort. Det verkar så, då bajen enligt uppgifter högg på Dulee Johnsson.

2/20/2006 10:24:00 AM  

anonym 2: Hej "Anonym"! Trevligt att just du är här och förgyller bloggen med dina grundligt genomtänkta analyser.

Hammarby var skärpta nog att inse att en värvning av Johnson med rätt stor sannolikhet vore en usel idé, inte bara PR-mässigt utan även sportsligt, av skäl vi tagit upp i ett antal tidigare inlägg (inlägg vi skrev långt innan AIK kom in i bilden).

Bittra? Nej, mest fnittriga faktiskt, även om vi trots alla hans snedsteg tycker lite synd om grabben.

Han stavar namnet med ett s, förresten.

Royal League, ja. Den som lever får se. Även om det blir ett pinsamt respass i kvartsfinalen är det att föredra framför, låt se, Degerfors på Skytteholm. Tycker vi.

2/20/2006 10:58:00 AM  

Titta, en AIK:are. De har man ju inte sett utanför GF sedan hösten 2004. Nu ska de antagligen vinna CL igen.

Jag har nästan saknat den där "ni-är-alla-avundsjuka-på-oss-attityden" som många gnagare har patenterat. Djurgårdarna har ju försökt kopiera den, med den enda skillnaden att de under några år har kunnat backa upp den med resultat på planen.

Så kära anonym: välkommen tillbaka till finrummet. Gör inte bort er den här gången.

/Flugan på väggen

2/20/2006 11:36:00 AM  

"- Dulee är en spelare som alla allsvenska klubbar skulle vilja ha, säger AIK Fotbolls sportchef Stefan Söderberg. En ytterst kreativ fotbollsspelare."

Från
http://www.aik.se/fotboll/aikindex.html?/fotboll/2006/herrar/lasvart/060220_duleejohnson.html

Alla allsvenska klubbar (utom aik) garvar :-)

2/20/2006 01:16:00 PM  

hela länken:

http://www.aik.se/fotboll/aikindex.html?
/fotboll/2006/herrar/lasvart/060220_dule
ejohnson.html

2/20/2006 01:18:00 PM  

En stilla undran... Vilka droger går Hattmannen på? Vi pratar om en spelare som på tio minuter skulle kunna paja flera års idogt arbete med team-building för vilken klubb som helst...

2/20/2006 04:13:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home