Thursday, February 23, 2006

The Generation Game

Jahapp; då börjar allting om igen. Det faller tydligen rejält med blötsnö i Köpenhamn, så alla bör ha förutsättningar att känna sig nästan som hemma...
...åtminstone vädermässigt.

Alla som fortfarande efter fyra år spekulerar kring hur det egentligen står till med Anders Linderoths flexibilitet och taktiska sinnelag kommer antagligen att få ett par svar ikväll. Han bör veta så mycket om Köpenhamn som han behöver, och det är inte orimligt att anta att han bör ha bra koll*) på deras nyckelspelare på mittfältet.

Det mest sannolika är att FCK går in på Parken med inställningen att ordna ett rejält försprång till returen; den spelas nämligen mitt emellan två Bröndby-derbyn om vi förstått saken rätt. Hammarby lär bli tillbakapressade, och bör nog fokusera på att gnetspela. Kan Hammarby gnetspela? Det är också en intressant fråga.

Med allt detta i åtanke vore oavgjort ikväll mer än en halv vinst.

***

Ante verkar ha haft mycket att göra i Bahrein, men tycks ha kommit undan med hedern i behåll trots ett baklängesmål. Hoppas att han inte är trött och jetlaggad.

***

Vår förordade startelva var det gnetigaste vi kunde åstadkomma.

Runström - Aubynn
Furuseth Olsen - M Jensen - Fischbein - Andersson
Sleyman - von Schlebrügge - J Jensen - Saarenpää
Covic

Bänk: Lekström, Stoor, E Johansson, Zengin, Piñones-Arce, Paulinho, och, ja, det är väl alla tillgängliga spelare vi har...

Stoor och Paulinho petade baserat på tidigare RL-insatser. Vi har inte sett veckans träningar, men det känns som att de är de Hammarbyspelare som har allra längst till toppformen. Pablo har visat bra form enligt rapporterna, men har han inte hittat målet tidigare blir det inte lättare nu.

Velade i det längsta hur det skulle se ut på ytterkanterna, men det känns som att PFO och Petter är bättre att hålla i handen när det blåser än Jeff och Erkan. Jeff har både fysiken och tekniken för att kunna fungera på topp i en sådan här match. Det enda som krävs är inställningen.

Dessutom blir självklart den verkliga elvan en helt annan.

*) Det där var ett genomtänkt understatement.

10 Comments:

Onödig asterisk (Asterix).

Bajen kan inte gnetspela. Skulle de få bokstäverna i Alfapet skulle de bilda två ord: Aplens get. Vilket inte är samma sak, tror jag.

2/23/2006 04:56:00 AM  

Jag tycker Bajen ska satsa för fullt framåt. Offensivast möjliga startelva. Är spelarna bara på tå och på spelhumör kommer vi ändå inte förlora med mer än något mål

Vi såg senast mot Enga hur det ser ut när bajen försöker spela det gnetspel som de inte kan hantera. Om vi försöker samma sak mot FCK kommer vi bli ruskigt straffade.

/Flugan på väggen

2/23/2006 05:06:00 AM  

Garageland: Ja, det blir ju helt spengalet. Fast å andra sidan kanske du tittar på problemet lite enspeglat.

Flugan: Point taken. Men... äh, svårt det här.

2/23/2006 05:07:00 AM  

Eller så anser jag att Äpplet är en get och såg ett tillfälle att få uttrycka det;)

2/23/2006 05:13:00 AM  

Aubyn på topp hade jag inte föreslagit.
....fast när jag tänker på det. Vi undviker nog att antal farliga FCK kontringar till följd av att Aubyn tappar bollen genom en för svår pass på mitten.

Vidare har han ju visat att han hittar mål, och han har teknik till att avgöra själv.

Mot deras extremt offensiva vänsterback tror jag på Erkan till höger. Vet inte varför, men jag tror alltid på Erkan

/R

2/23/2006 05:32:00 AM  

Verkar som fiskbenet spelar från start i.a.f, så ett rätt hittills...

http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=18813

2/23/2006 07:12:00 AM  

Vad händer om Fischbein kapar Tobias Linderoth brutalt ikväll på sitt oefterhärmliga sätt? Får han beröm eller en utskällning efteråt?

2/23/2006 07:20:00 AM  

Erkan jobbar ju defensivt också. Hans löpkapacitet gör ju att han orkar jobba både offensivt och defensivt.. Jag vet inte vad ni tycker, men PFO är väl ingen defensiv grovjobbare på sin kant? OM vi vill ha två riktiga grovjobbare både offensivt och defensivt på kanterna, är valet enkelt: Petter A på vänsterkanten och Erkan på högerkanten, eller tvärtom. Däremot tror jag inte AL ställer upp så ikväll... Kanske han lirar med Pfo på vänster och Erkan på höger, Petter A och Runa i anfallet? Sen vill jag se Pablo som inhoppare, däremot inte från start. Mikkel och Fischbein låter som en bra kombination i mitten. Klebér istället för Stoor på högerback, Max som vänsterback, JJ och Sulan i mitten. Det tror jag på..

2/23/2006 07:23:00 AM  

Själv ansåg jag Äpplet vara en gås, men teg...

2/23/2006 12:58:00 PM  

Vad vet vi om de påstådda nyförvärven?

(pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/rosenborg/article568468.ece)

2/23/2006 01:43:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home