Wednesday, February 22, 2006

Backfältare

Okej, många är av uppfattningen att Hammarby står vid ett klassiskt Silly Seasonskt vägskäl sedan Davids långtidsskada bekräftats. Vad bör ledningen göra? Ska man fortsätta "titta på" mittfältet eller fylla ut backlinjen snarast möjligt?

Vi tror och hoppas på att det fortfarande är mittfältet som gäller i första hand. Hammarby har krattat manegen, gjort sig av med ett antal spelare som kostat mer än de smakat, och tv-pengarna verkar åtminstone vara halvvägs inne i skåpet.

Och här kommer den kontroversiella biten - även om David glänst i Royal League - åtminstone offensivt - är han fortfarande inte en spelare som vi ser som given i en startelva i Allsvenskan. Naturligtvis är det ett avbräck, till och med ett stort avbräck om han hade kunnat konservera formen, men backlinjen står och faller inte med hans närvaro eller frånvaro. Med Sulan som vb tappar vi offensiv styrka, men vinner i defensiv styrka. Och Petur går för fullt igen, vilket var gårdagens gladaste överraskning...

Däremot är vi förstås tacksamma ju snabbare David kommer tillbaka, och ju snabbare han skriver på ett nytt kontrakt. Även om Linderoth sett mer av hans kommande storhet än vi har, har han börjat antyda en utveckling som liknar den Max hade sedan han kom till Hammarby. Och David är ju yngre också. (vi tog inte Max riktigt på allvar förrän nån gång under hösten -03 heller. Så... ja.) Dessutom finns det ju, i extrema och enstaka nödfall, backup i form av Dahlin och Senatore.

Får Petur och/eller Klebér och/eller Stoor nya bakslag kan det finnas skäl att omvärdera det tänket. För Dahlin och Senatore som startalternativ i vår skulle göra oss väldigt otrygga, oavsett deras framtida potential.

Och, missförstå oss rätt - vi ser ytterst gärna att Hammarby värvar en någorlunda rutinerad vänsterfotad vänsterback innan sista mars. Dock inte på bekostnad av en kalificerad mittfältare.

Vi tycker fortfarande att den bästa backvärvningen utifrån våra behov och möjligheter hade varit Mattias Nylund (som vi vet att Hammarby ryckte i i somras), fast nu vet vi ju hur det gick med det. Varför det gick så är fortfarande något av en gåta. Ville Sundsvall bara sälja till rimligt pris om det kom ett anbud från utlandet?

***

Finns det ingen yngre Trym Bergman där ute någonstans?

Att vi sedan behöver en målvakt till inom en relativt snar framtid vill vi inte ens tänka på just idag.

3 Comments:

Patronerna förde en diskussion om Nyhlund när han skrev på för det norska div.1 laget. Han kändes väl inte som en i gänget direkt, så det kanske är bra för lagandan att han inte finns i Bajen. Men lagandan är väl inte längre vad den var när Eskil var kungen...

Länk till diskussionen: http://www.patronerna.se/forum/viewtopi
c.php?t=813&postdays=0&postorder=asc&st
art=90 (följ inläggen från framför allt Andreas Royal).

2/22/2006 10:15:00 AM  

Det är inte bara AL som hyllar David, Mikkel Jensen säger följande

"det är inte bara det att han visat att han kan göra mål, han har också ett lugn i sitt spel och kan använda både högern och vänstern. Jag tycker David är en ganska komplett spelare."

Håller dock med att han är lite väl ojämn för att vara komplett.

2/22/2006 10:26:00 AM  

För mig ÄR DAVID mittfältaren vi just nu söker - om han får chansen.
Mikkel Jensen anger ganska väl skälen till detta. Hyggligt tvåfotad, hygglig ur tvåvägshänseende, skjuter hyggligt, jobbar duktigt - en ganska komplett spelare.
Däremot skulle jag gärna se en vänsterfotad ytterback, och en annan sorts forward än de vi har som är ohyggligt bra, men ohyggligt lika.
En /Markstedt/Micke Andersson-typ som man kan slänga in av taktiska skäl när så behövs, vore mumma. Nu har vi INGEN som kan ta emot höga bollar där framme. Det vore bra att ha.

2/22/2006 05:45:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home