Thursday, February 23, 2006

Jävla Linderoth

Rubriken syftar på Tobias. Bäst att påpeka det innan vi går vidare. Han var för bra, helt enkelt.

Det blev för sent på krogen, det var kö på FaQDonalds, och när den av oss som skriver detta knäppte på tv:n var de tio minuter in i andra halvlek och Hammarby höll 0-0.
Needless to say gick allt utför därifrån.
2-0 var inget oväntat resultat, det kunde ha varit värre, det fanns knappast skäl att förbanna något annat än Hammarbys egna brister...
...och eftersom vi bara såg själva genomklappningen avstår vi från att dissa enskilda spelare och nöjer oss med att konstatera att, om Hammarby menar allvar med att vara ett av Skandinaviens ledande lag, så behövs det nog förstärkningar både här och där.

***

Vilket för oss över till den andra detaljen vi tydligen missade på grund av sociala åtaganden och tjeckisk lager. Enligt mer eller mindre samstämmiga nyhetskällor är mittfältaren Sebastian Eguren och mittbacken Alejandro Lago mer eller mindre klara för Hammarby. Det är ju själva fan att man ska vara ett par snäpp bortom bloggandets egentliga promillegräns - klädsamt salongsberusad när det händer, men i vårt fylleparanoida allmäntillstånd ringer en del varningsklockor.

Av olika skäl - främst skäl som har med Fredrik Winsnes (argh, den smärtan!) att göra - har vi haft all anledning att hålla noggrann koll på Rosenborg under hösten 2005.
Säg så här: Omdömena som vi har läst om Lago och Eguren under den perioden låter väldigt lika de omdömen vi för ungefär sex år sedan kunde läsa om två killar från fjärran, i sina bästa år, vid namn Popovic och Vasiljevic, om man bortser från landslagsmeriterna. Men Uruguay har å andra sidan inte gjort några större avtryck i fotbollshistorien under det senaste decenniet...

I bästa fall rör det sig om två klasspelare som aldrig fann någon vettig roll under Per Joar Hansens valhänta ledning (han är i Ålesund numera. STÄNDIGT DETTA ÅLESUND!) och behöver blomma ut i en annan miljö. Vilket därmed kan innebära ett kap av enorma proportioner.
I värsta fall är vi på väg att ta över kostnaden för Rosenborgs motsvarighet till videojuggarna. To-to-to-to-topp-EN.

Egurens mystiska tevanor (Because it is the truth, I've had tea. Lots of tea. Indian tea. [pause] And biscuits.) är ju bara en bonus i sammanhanget...

Det snackas om lån. Vi utgår ifrån att det är det enda sättet att komma runt tolvmånadersregeln, och inte mer än så. För i Hammarbys nuvarande läge är fan inte temporära lappa-och-laga-lösningar det vi behöver...

Mer konsekvent och nyanserad analys följer i morgon. Hoppas vi.

9 Comments:

Eh... Skål får man väl säga!! Gissar på mycket huvudvärk i morgondagens inlägg!:-)

2/23/2006 02:40:00 PM  

http://www.rbk.no/incoming/article.jhtml?articleID=94042 

Posted by Johan

2/23/2006 03:37:00 PM  

Det blir inte Erik Hamren som blir bajens nya tränare i.a.f.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=524024&previousRenderType=1

2/23/2006 04:04:00 PM  

ÄNTLIGEN! Jag skiter i vilka de är. Har väntat på en värvning dagarna ut i flera månader nu.

2/23/2006 04:10:00 PM  

Elva miljoner pyntade Rosenborg för båda. De har 2-år kvar på kontrakten

2/23/2006 04:30:00 PM  

Rätt roligt att läsa kommentarerna om våra nyförvärv när de precis kommit till Norge, lite Boateng och Ba déjà vu.

Slik karakteriserer Liverød Eguren og Lago:
Eguren: - Blir eliteseriens mest komplette spiller. Har et enormt potensial. Fysisk sterk, god med begge beina og enorm i lufta. Han eier banen, og er i tillegg flink til å inspirere og motivere lagkameratene.

Lago: - Han er hurtig, god i lufta, sterk i duellene og rolig. Han er flink til å skjule sine svakheter, og spiller aldri en dårlig kamp. Han blir eliteseriens beste forsvarer.

Vi får väl hoppas att det var lusekoftorna eller fiskdieten som sänkte dem i Norge och att de blommar ut nu när de får komma till Söder.

2/23/2006 05:36:00 PM  

It's the pause that refreshes in the corridors of power
When top men need a top up long before the happy hour
Your snakeskin suit and your alligator boot
You won't need a launderette, you can send them to the vet!

I get my advice from the advertising world
Treat me nice says the party girl
Koke adds life where there isn't any
So freeze, man, freeze

2/23/2006 10:43:00 PM  

Jag höll också koll på Rosenborg förra året av samma skäl som ni och jag faktiskt att det var så att det var när Hansen fick sparken och Högmo tog över som framför allt Eguren hamnade i kylan. Lago spelade ju faktiskt en hel del.

Samtidigt ska man komma ihåg att Rosenborg verkligen slog på stora trumman när spelarna presenterades och för bara ett halvår sen hade man blivit utskrattad i norge om man påstått att Winsnes ens skulle vara i närheten av Egurens klass. Vi får väl se, personligen hade jag helst sett en värvning av Sebastian Larsson, men det kanske inte är kört, vad vet jag. 

Posted by kb25

2/24/2006 12:37:00 AM  

Sebastian Larsson är väl knappast realistiskt.
En spelare som Arsenal länge haft på tillväxt och nu faktiskt tar en plats i startelvan emellanåt, spelar bra och fortfarande får anses som lovande..
De pengar det kostar att lösa honom lär väl vara mycket bättre spenderade på annat håll.

2/24/2006 02:39:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home