Wednesday, August 31, 2005

Eppur si muove *)

<- Ja jävlar...

Med ett par timmar kvar innan transferfönstret slår igen för den här gången går UNT ut med nyheten att Klebér Saarenpää är Hammarbyspelare - åtminstone säsongen ut. (ryktet har gått i några dagar nu)

Många, många hårda ord har fällts om den här värvningen på förhand, inte minst härifrån.
Ska man nyansera kritiken en smula då, kan man konstatera att läget är lite annorlunda mot i juli, när vi hade SAMMANLAGT fyra backar i spelbart skick för överskådlig tid. Idag har vi, exklusive Saarenpää, sex backar i någorlunda spelbart skick, och då är det lite mer rimligt att ta fasta på brasklappen vi taktiskt lade in:

Det är faktiskt inte helt otänkbart att en frisk Klebér Saarenpää fortfarande är en habil spelare. Men även i den mest välvilliga tolkning man gör måste man ha klart för sig att det är en enorm chansning [...]

Med en något mer fyllig och distinkt backuppsättning än när de raderna skrevs, kan man kosta på sig att chansa, åtminstone de knappt två månader det handlar om. Men det känns som att han har mycket att bevisa för att optionsåret ska träda i kraft...

Hur som helst - välkommen, Klebér, och hoppas att du får en framgångsrik tid i Bajen.
Om du mot förmodan läser det här och tycker att vi varit orättvisa och plumpa i vår tidigare bedömning och beskrivning, kan du säkert finna tröst i vetskapen att det här med att förutspå kvaliteten på nyförvärv är vår överlägset svagaste punkt.


64 minuter kvar på Silly Season. Vad hinner hända på 64 minuter? Stoor till Real Madrid? Petter till Chelsea? Erkan till Juventus? Samba-Erik till Cruzeiro? Katten på råttan, råttan på repet, repet på hunden, hunden i säcken och Stefan Batan till Fylkir?

Äh, sovdags.
På egen risk.

*) Eppur si muove = "Och likväl rör den sig", ett uttryck om möjligt ännu mer klassiskt än "Allt gick bra tills vi började löpa", och myntat av Galileo, etablissemangets fiende nr 1 när det begav sig.

4 Comments:

Håller inte nödvändigtvis med om att Saarenpää behöver vara en svag länk överhuvudtaget. Han var definitivt inget rundningsmärke i Dif och man ska betänka att han heller inte hade några stjärnbackar som stödde honom; och i Norrköping var han en av lagets viktigaste spelare. Han har viss internationell rutin och borde vara i sin bästa fotbollsålder. Visst, han verkar skadebenägen, men å andra sidan har han fått vila en del innan han lärde känna Bajens sjukvårdare. (Tänk på hur snabbt de botade Petur!)

9/01/2005 08:07:00 AM  

Han har ju hunnit med några träningsmatcher nu, så om AL et al tycker han verkar värd att satsa på så är han säkert det.

Bra att ha spelare i reserv som bevisligen hållit hög klass nån gång i sitt liv :)

9/02/2005 12:19:00 AM  

don pedro: Trevligt med din entusiasm, men bara för att leka djävulens advokat kan man ju tänka på att Danken också var landslagsaktuell 2001, och att Bajens sjukvårdare också tagit hand om Hindsberg i ett och trekvarts år.

Men vi hoppas förstås att du har rätt!

Anonym: Ja, uppenbarligen har han visat tillräckligt med kvaliteter för att vara aktuell. Gott så.

9/02/2005 02:59:00 AM  

Det här är väl en chansning som inte borde kosta så mycket om den inte håller. Personligen tycker jag vi varit en mittback kort ända sedan Danken flyttade till Sundsvall och nu blir det äntligen lite konkurrens om platserna (även för ytterbackarna om vi inte måste köra med Sulan och Max i mitten).

I sämsta fall presterar han ingenting och kostar ett par månader i lön. I bästa fall kan han bli lika bra som i fornstora dagar och då är ju allt i sin ordning. :-)

9/02/2005 03:51:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home