Wednesday, November 19, 2008

Doktorn kan gå... eller?

Redan när det igår framkom att Hammarby inte utnyttjar sin köpoption på Olof Guterstam tyckte vi att det verkade väldigt "lägligt" att släppa den informationen, med tanke på att BP någon dag innan värvade en ganska lång och ganska tung forward från Åland. Tydligen blev även BP tagna på sängen, och det är så uppenbart förhandlingstaktiskt att ingen ens bryr sig om att förneka det.

Det är inte ett helt snyggt spel av Bajen, om det nu verkligen är på det här viset, men å andra sidan är det inte en helt snygg fotbollsärld heller, och vi ser hellre att Bajen spelar fult än att motståndaren spelar fult med Bajen. Det är vi alldeles för vana vid.

***

Fler som lämnar: Det tog lite längre tid än vi trodde och lite kortare tid än vi hoppades, men idag fick det roligaste inslaget på Djurgårdens tränarbänk sedan Grinhagens storhetstid lämna plats för någon annan, som knappast kommer till ett dukat bord. Vi hoppas att Magnus Pehrsson - som tyvärr verkar ha kompetens att trolla fram riktigt en riktigt väldoftande fotbollssoppa trots att alla de icke rostiga spikarna redan sålts för kaffepengar (all heder åt Gais säsong - på bland annat vår bekostnad tyvärr...) - har vett nog att se att Gais just nu har bättre förutsättningar att bygga ett storlag än vad som finns på Östermalm, med en klubbledning i kaos, tveksam ekonomi, en ungdomsverksamhet som är... låt oss säga begränsad, och inte minst ett arenaprojekt i spillror.

Sören Åkeby och Zoran Lukic vore ett roligare val; för det lär inte bli några nya värvningar i större skala för Djurgårdens del de närmaste åren...

***

Åter till vår core business: en som stannar i Hammarby är José Monteiro de Macedo, som nu förlängt kontraktet t o m 2012. Det är bra. Vi hyser blandade känslor gentemot Josés insats de två senaste säsongerna, men han har onekligen en del spetskvaliteter och det känns som om han har mer att ge i Bajen... fast i första hand som ytterback (just nu vill säga; vi sade samma sak om Max von Schlebrügge fram till... eh, 2005).

***

Var det match ikväll eller? Alla Hammarby-anknutna spelare i A-landslaget var ju bänkade som vanligt, så vi missade nog inget.

1 Comments:

Magnus Pehrsson ingår i Lundquists plan sedan några år tillbaka då han knöts till skansen direkt från akademisk utbildning på GIH.
Bosse lämnar inget åt slumpen. Eller? Ingenting är som man tror det är.

11/19/2008 02:37:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home