Monday, April 14, 2008

Vad det luktar skit

(Vi hade skrivit ett inlägg om derbyt här, men det försvann på grund av felkod BXnånting.
Det var antagligen tur.)

3 Comments:

Alla lojaliteter aside så är diskussionen, med alla dess förgreningar, på väg bort från kärnfrågan – dvs. hur vill vi ha det på matcherna? Ska det vara 20 000 på derbyna och 7 000 på vanliga matcher – eller ska det vara fullsatt. Har media (Aftonbladet) och förbundet glömt bort varför det plötsligt från ingenstans plötsligt kom 35 000 pers till ett derby? Det går inte att tro/förutsätta att det allsvenska spelet ska dra marginalåskådarna – this isn’t, som bekant, fucking champions leauge. Vi behöver klackarna, hela klackarna inkl. de ibland oregerliga inslagen som inte alltid beter sig som man vill (nej, inte kasta tänadre såklart - men det är som sagt inte vad diskussionen borde handla om just nu). Det här är på riktigt. Folk bryr sig så mycket så de inte kan hantera smärtan efter en derbyförlust. Då kan man inte ha ett break på 20 minuter för att någon kastar in en plastmugg. Eller en kollektiv bestraffning för de som är upphovet till hela uppsvinget.

Lolo borde ha torkat tårarna och slagit hörnan, då hade Bajen vunnit och efterspelet handlat om AIK's kris. Jens i Canal Plus-studion fattade allt direkt - att Bajen tog chansen att markera för förbundet - men tabloiderna drar ändå igång fotbollen är död-hetsen.

När Esk är den mest nyanserade vet man att något är seriöst fel.

4/15/2008 04:01:00 AM  

Jag tror att vissa av supportrarnas beteende är en stor orsak till att det nu är 23000 på derbyna istället för 35000.

Med det sagt har du, js, rätt i att Chanko borde slagit hörnan. Vem vinner på ett avbrott?

4/15/2008 09:43:00 PM  

Jag tycker media spårar ur helt för ett derby som inte var värre än något annat derby, snarare tvärtom. Men de flesta som skriver i tidningarna var väl inte ens där. mvh Ronaldinha

4/16/2008 05:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home