Wednesday, April 23, 2008

Press-stopp

Rena arena-Sillyn nu - ibland går det ganska fort för rykten att bekräftas. I morgon (läs: idag) kör City en lång intervju med Djurgården Hockeys vd där han (vilket är lite absurt, men vi vet ju att djurgårdare är av naturen lösmynta) får den stora äran att vara den första klubbrepresentant att bekräfta vår "hypotes" - att Globe Arenas AB:s verksamhet säljs ut och att AEG är huvudspekulant. D v s det som det hade varit jävligt skönt att höra representanter för Hammarby säga officiellt och under ordnade former i samband med att arenaförslaget presenterades härom veckan.

Nå, åter till artikeln. Mycket intressant är följande citat: Den som vinner upphandlingen ska driva alla arenor i över 30-40 år. AEG (Anschutz) och LiveNation (före detta EMA Telstar) är med och tävlar om kontraktet. Vi har bevakat det här och tror att AEG ligger bäst till, därav beslutet med nyemissionen.

Att LiveNation är inne och sticker näsan i blöt här skulle kunna göra oss en smula bekymrade om det inte hade varit för en liten detalj. Live Nations högsta höns i Sverige - förre EMA Telstar-chefen Thomas Johansson (mannen som avfärdade en 25 000-personersarena i Globenområdet som ointressant men gärna arrangerar rockkonserter på Stockholms Stadion från 1912 - 54 år före den morderna arenakonsertens födelse...) - är nämligen styrelseledamot i Djurgården Hockey. Om Djurgården Hockey anser att AEG ligger bäst till i upphandlingen, finns det nog - för att uttrycka sig milt - fog för det.

Ännu mer information, plus ytterligare skön smutskastning mellan Djurgården Hockey och Djurgården Fotboll kan läsas här. Och Och här tar Marie Hallman - en av de sportjournalister i 08-området vi faktiskt hyser respekt för - även upp "dubbelarena-ryktet".

Nog om Djurgården. NU: Matchladdning.

7 Comments:

Livet är fullt av surpriser. Tyvärr tror jag att det här innebär sista spiken i tanken att kommande 'Stockholmsarenan' blir exklusiv för Hammarby. Det blå laget har slut på valmöjligheter inom tre mils radie från Östermalm. Och AEG skulle aldrig tacka nej till ytterligare femton matcher per säsong på konstgräsmattan.

4/22/2008 06:03:00 PM  

GVSU: Vad är din take på måndagens presskonferans om att Staden skall äga arenan och endast en del av kostnaden är ofinsansierad?

4/23/2008 10:20:00 PM  

Pengaliknande böter?

Skandalen på Råsunda är uttjatad och lämnas bäst därhän.
Men, det har dykt upp en paradoxal ironi i det hela. Officiella uppger att Hammarby ska betala böter pga att det "kastades ett tiotal myntliknande föremål" in på plan.

Vad är ett myntliknande föremål? För det är uppenbarligen inte äkta mynt.
Finns det falskmyntare i publiken? Verkar osannolikt.
Kanske är det några överblivna bojarder från Fångarna på Fortet, de såg ju ut som mynt, typ.

De 40 000 som Hammarby krävs på ska med all säkerhet vara äkta vara. Och det är inte kul på något sätt.
/R


http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=32043

4/24/2008 12:46:00 AM  

Vad tyst du är ... Det händer ju en del, både sportsliga missräkningar och ny VD och AEG-rykten och och och ...

5/01/2008 05:34:00 AM  

23 april är det senaste inlägget daterat. Vad händer? Vi hoppas att skrivlusten återkommer med solen.

5/05/2008 02:58:00 AM  

Hey grönvita, skriver ni också bok?

5/06/2008 01:29:00 AM  

Undrar om medgångsbloggen äntligen börjar producera nu...

5/07/2008 02:07:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home