Thursday, April 17, 2008

Greppet Direkt!

Det finns vissa matcher som inte riktigt är som andra matcher; matcher som det krävs en annan referensram än den normala för att beskriva.

Har ni läst Buster nån gång, och då, med "någon gång" menar vi verkligen "back in the day"? För vår andremålvakts insats ikväll var inte i någon mån hämtad från verkligheten utan från the stuff cartoons are made of. Som om det inte räckte med Larssons straff (Ravelkli eat your heart out!); som om det inte räckte med Gordon Banks-räddningen på Omotoyossis friläge i 86:e; ända fram tills Emil Johansson skyfflade iväg den sista hörnreturen i, typ, 147:e minuten vägrade vi tro att det skullr lösa sig.

Sedan blåste Martin Hansson - Martin Hansson! . av, och vi var hemma.

***

Vi är tvungna att blunda merd 1 1/2 ögon för att överhuvudtaget lyckas åstadkomma något som med lite god vilja kan betraktas som en matchrapport. Vi börjar där det kommer att sluta - Kristoffer Björklund; herrejävlar! Eftersom kvällspressen kommer att göra det så bra på egen hand i morgon; söka konflikt och ställa på spets; låter vi dom hållas (vi kan till och med förstå det mediamässiga!) och nöjer oss med att konstatera att den som tvivlade på att Hammarby i dagsläget har Sveriges bästa målvaktsuppsättning kan lägga ner nu. Vem som ska vara förstemålvakt; den frågan lämnar vi med varm hand till Mr G.
Han verkade för övrigt rätt tillfreds efteråt.

***

Emil Johansson var landslagsmässig i första (Lagerbäck var där, men vi trodde ärligt talat att Lagerbäck var där för att kolla på Daniel Andersson som ny tänkbar andremålvakt. Han har ju namnet för sig, åtminstone) och försvann i andra, men det känns inte rimligt att begära att han ska vara hundraprocentig redan nu, så länge han har en högre procenthalt mot Kalmar än mot Heif är vi helnöjda.
José Monteiro var också en friskt överlappande fläkt på högerkanten Han gör i och för sig fortfarande en del misstag i positionsspelet, men är å andra sidan så sjujävla snabb och brytningsdjärv att han i de allra flesta fall hinner kompensera för dem.

Petter var grym, men vi har ju också höga förväntningar på honom. Erkan glimtade till, men när han tillbringade stora delar av Bajens bra period i en triangel ett par meter till höger om Haris och Emil - då har man nog inte riktigt förstått sin uppgift.
Å andra sidan fanns det ytor precis överallt, både framåt och bakot, vilket var rätt så symptomatiskt för den här matchen och vilket också gjorde den underhållande på gränsen till outhärdlig.

***

Lägger Henrik Belodici Larsson en enda straff till i hela sin karriär är han dum i huvudet.

***

Petter var grym, men vi har å andra sidan höga förväntningar på honom. Emil var grym men... nä, Emil var grym. Bara. Som fan.

***

Det finns, som sagt, vissa matcher som inte riktigt är som andra matcher; Ljungskile - Elfsborg var förmodligen också en sådan.

***

All bristande och/eller ofullständig ekvilibrism skyller vi på promillehalt och utmattning. Nästa omgång är det Kalmar borta, så vi är säkerligen snart på jorden igen.

***

Poppen!

4 Comments:

Sparkat korrläsaren?

4/17/2008 05:11:00 PM  

hej grönvita. jag orkar inte längre. hjärtklappningen i kväll var OMÄNSKLIG I tell ya. funderar på att börja heja på ljungskile. de är på gång, har jag förstått.

närrå. men jag mår så dåligt!

4/17/2008 09:26:00 PM  

Borde han kanske kallas för "Stoppen"?

/Dirac

4/18/2008 04:21:00 AM  

Kommentar till detta?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2244&a=762250&rss=2216

4/18/2008 08:20:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home