Sunday, February 26, 2006

Ett eko av tomma tunnor

Det är vid sådana här tillfällen man allvarligt överväger att lägga ner det här med bloggandet. Inte värt alla blodiga tangentbord.

Måste avreagera oss. Snabbt.

SOPOR! IDIOTER! BONNJÄVLAR! Av alla amatörmässiga jävla spektakel...

Vi vill tro. Vi lever i en, inte trygg, men ändå en förvissning, att det finns någon sorts logik och reson i det arbete Hammarbyledningen utför, och att de i allt väsentligt gör så gott de kan. Men fiaskot med Lago och Eguren är fullkomligt obegripligt och fullkomligt oförlåtligt.
Äpplets förvisso tappra försök till damage control får oss ju inte direkt att känna tillförsikt.

Slå ihop uttalandet "nu får vi fortsätta att leta efter nya, spännande lösningar" med Lideroths krav på ytterligare två spelare och gör en analys av sannolikheten att Hammarby inleder säsongen 2006 med fullt manskap.

Och tolkar vi Fotbolldirekt-artikeln rätt verkar dessutom Petur ha fått ett nytt bakslag.
Totalt jävla mörker, således.

Snälla, motbevisa oss innan april - eller ännu hellre innan årsmötet. Ta revansch. Gudarna ska veta att ni är i behov av det.

14 Comments:

Så jävla dumt! 
Så jävla amatörmässigt! Så jävla pinsamt! Så jävla….jag vet inte vad!
Så jävla typiskt Hammarby och Thomas Andersson!
Vi supportrar måste ju kunna ställa ett minimikrav på Hammarbys ledning och dess sportchef Thomas Andersson, och det är att de ÅTMINSTONE ska kunna läsa och tolka det regelverk som gäller i svensk fotboll! Eller är det för mycket begärt?
Just nu ser jag att behovet av en kunnig, framåt sportchef är mycket större än den bästa försvarare eller mittfältsstrateg pengar kan köpa! Byt sportchef nu!
Dessutom skulle det vara mycket intressant att få veta hur lånandet av två killar från Uruguay ingår i Hammarbys värvningsstrategi?
Om Thomas Andersson läser det här så finns det ordböcker och lexica som förklarar vad ordet strategi betyder!
 

Posted by E1

2/25/2006 11:25:00 PM  

...samtidigt ska man inte glöma bort att Rosenborg och Brann tydligen varit lika amatrmässiga... 

Posted by Grefven

2/26/2006 12:31:00 AM  

Hmm vet inte om dom varit lika amatörmässiga. Det var väl just ngn träningsmatch i Brann som ställlde till det. I alla fall enligt Jesper Jansson i femman. Det gör ju faktiskt inte det hela bättre att han, i direktsändning under köpenhamnsmatchen, sa just att hans lag varit intresserat av dom men att det föll på just denna fifa-regel.

2/26/2006 12:39:00 AM  

Läste nu hela artikeln på officiella och ser att jag hade fel...

2/26/2006 12:45:00 AM  

Grefven: Att fler betett sig som clowner är ingen ursäkt. Särskilt inte som det är Hammarby som faktiskt ska lägga PENGAR på spelarna i fråga.

2/26/2006 12:53:00 AM  

Nej, det är absolut ingen ursäkt. Det är inte det jag menar. men det är mycket intressant att en sådan stor och välskött klubb som Rosenborg (och även Brann till viss del) inte haft koll på reglerna). 

Posted by Grefven

2/26/2006 03:22:00 AM  

antagligen har Rbk har full koll, men insett att TA är så jävla usel att de kunde lura i honom att killarna visst fick spela...

2/26/2006 03:30:00 AM  

Lärdomar frånOnOFF

1. Hästhandlare finns överallt. T.o.m bland dina vänner. Rosenborg försökte kränga en obrukbar vara. returrätt? Självklart. Fortsatt vänskap? Mindre självklart.

2. "Den svenska modellen" med säsong höst-vår måste skrotas. Övergångar blir både svårare* och dyrare** än med den säsong som tillämpas i överiga Europa och som (av en slump?) sammanfaller med FIFAs egna kalenderår.
* svårare att sälja spelare när de Europeiska klubbarna under vintern fyllt på sina "trupper".
** dyrare att köpa spelare när resten av Europa är mitt i säsongen.

3. Korkodiltårar är alltid krokodiltårar. Många av dom som nu ojar sig och gråter över de frölorade spelarna har hela tiden varit emot affären. Men det är klart, frestelsen att peka finger och pinka på gamla ovänner blev övermäktig.

Är Bajen förtjänt av såna supporters?

2/26/2006 04:37:00 AM  

Ytterst klantigt av Bajens ledning. Speciellt eftersom frågan verkar ha varit uppe i samband med Branns försök att låna dem, och ha varit en av anledningarna till att den affären föll igenom. Det framstår i varje fall så i följande artikel daterad 9 februari:

http://fotball.adressa.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=93358

2/26/2006 04:41:00 AM  

Precis som vid portoaffären så läcker information ut tidigt. På grund av detta väljer Hammarby återigen att gå ut med information innan affären är klar.

Dock känns det som det här aldrig skulle ha kommit längre än till ett telefonsamtal - nämligen det där TA ringer och frågar hur många klubbar de har representerat sedan den 1 juli 2005.

Alltså det är återigen klantigt och amatörmässigt sätt. Tidvis är det en djävla lekstuga nere på kansliet. Inte bara vad det gäller värvningarna. Det är för många "dammsugarförsäljare" som huserar i Hammarby helt enkelt.

/Flugan på väggen

2/26/2006 06:48:00 AM  

Ähhh... Chilla lite nu, TA, om han är normalt funtad, har nu förhoppningsvis lärt sig allt han behöver nu. :) Synd bara att spelarna verkar ha varit riktiga förstärkningar, dom kanske ändå är aktuella i framtiden får man hoppas.

FORZA!
/emil 

Posted by Anonymous

2/26/2006 09:06:00 AM  

Flugan på väggen/
tyvärr har du helt rätt - för många grabbar centralt inom Bajens organisation som har som främsta merit att de är födda på sööööder och såg när Nacka gjorde sitt hörnmål.
Bajen är ett medelstort företag med en omsättning 70-80 miljoner per år och så´na företag måste ledas av proffs och inte idealister som brinner för klubben.
Ytterligare exempel på detta utöver dem ovan är att man tar in en (säkert duktig och trevlig kille förmodligen född på sööööder) "fritidsledare" som psykologisk rådgivare åt laget.
Inget skugga ska falla över honom - men det finns idag visserligen inte allt för många men ändock ett antal högt utbildade idrottspsykologer i det här landet som kan tillföra kunskaper till en förening som Bajen.
Jag önskar att Bajenledningen åtminstone hade tagit kontakt med Sv. idrottspsykologisk förening och snacka med dem innan man anlitade "fritidsledaren".
Låt oss slippa återuppliva "typiskt Bajen" surret.
Arbeta professionellt lämna inget åt
slumpen 

Posted by slumpen

2/26/2006 09:53:00 AM  

Kjell Törnblom får väl åka ut till SPIFs konferens på Bosön den 12 mars för att lära av "proffsen".

PS. Jag är inte medlem eller på annat sätt anknuten till SPIF. Däremot vet jag att det finns en bra utbildning i idrottspsykologi på GIH. Där jobbar Björn Ekblom, styrelseledamot i Hammarby. Han kanske kunde bedöma KTs kompetens, eller?

http://www.ihs.se/templates/ihsNormalPage.aspx?id=314

2/26/2006 02:18:00 PM  

SIPF skall det vara. Tungvrickning, men rätt skall vara rätt.

2/26/2006 02:55:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home