Wednesday, December 31, 2008

Ring ut! Ring ut! För i helvete!

2008 kommer inte att gå till historien som något strålande år i Hammarbyhistorien, så det känns skönare än vanligt att lägga det till handlingarna. Ni vet storyn; sportsligt sett var detta det sämsta året sedan 2002 och ekonomiskt går Bajen med vinst endast tack vare att Sveriges bästa offensiva innermittfältsuppsättning numera spelar i La Liga respektive Eredivise med stor framgång och utan att Bajen fick så värst mycket cash i utbyte.

Vi kan inte påstå

...värvning: Rami Shaaban. Trots allt som hände sedan.
...dödsögonblick: Gulddrömmen, i samma ögonblick som Shaabans korsband gick åt helvete.
...skada: Shaaban.
...icke-skada: Kristoffer "Moppen" Björklund var halvvägs in i gipsvagga efter sin mc-olycka innan den cypriotiska läkarvården hade skakat fram en second opinion.
...mål: Suleyman Sleyman. Kommentar överflödig.
...antiklimax: Att Sulans mål hamnade i skuggan på grund av en idiot med visselpipa och ett antal idioter utan visselpipa.
...klausuler: Petter Anderssons. Det fanns ett helt gäng i det där kontraktet.
...veckodag: Monday.
...revansch: Charlie Davies.
...genombrott: Carlos Gaete. Volleymål 20 minuter in i debuten - det säger allt.
...sammanbrott: Försvarslinjen, tyvärr ett genomgående tema under hösten.
...icke Bajenrelaterade fotbollsupplevelse: Arsjavin! Herrejävlar.
...roligaste återseende: Charlie Davies efter OS.
...tristaste återseende: A-u-b-y-n-n på Söderstadion.
...Silly-rykte: Rasmus Bengtsson. Roligare har inte det här året varit, liksom.
..."inget-är-klart-förrän-det-stått-på-Officiella": Vi trodde in i det sista att kategorin var vikt åt Shaaban, men den lilla förpubliceringen av värvningen av Igor Armas är en modern klassiker.
..."inget-är-klart-förrän-det-stått-på-Officiella II": På Zimbrus hemsida är det fortfarande knäpptyst om att deras bäste försvarare och 21-årige landslagsmittback sålts för kaffepengar (hoppas vi!) till Sverige. Snacka om den sista Sovjetstaten.
...initiativ: Riktigt bra kategori i år. Vi delar ut ett delat guld till Bajengruppen och Söderkisar. Och trots att det här är en fotbollsblogg vill vi även rikta ett hedersomnämnande till Bajen Fans Hockey. Det är det vi kallar supporterkultur.
...citat: "Jag är jämn. Halvdålig på det mesta." Kristoffer Björklund, ironiskt nog inför den legendariska insatsen mot Helsingborg.
...match: Helsingborg hemma. Andra halvlek bröt antagligen mot Genévekonventionen, men vi har nog inte njutit så mycket av en slutsignal sedan 21 oktober 2001.
...avslöjande: Det var inte straff. Ibland är även det uppenbara viktigt.
..."avslöjande": Klebér Saarenpää lägger av! (en månad efter att det offentliggjorts)

Inte mycket till lista i år, men inte mycket till år heller. Nästa år tar vi när det blivit nästa år. Gott slut och good jävla riddance.

2 Comments:

"2008 kommer inte att gå till historien som något strålande år i Hammarbyhistorien (...)"

Jag är väl medveten om att det här är en renodlad fotbollsblogg men att skriva så när handbollen leker hem ett SM-guld på det sättet de gjorde i år känns inte rätt. "Hammarbys fotbollshistoria" hade kanske låtit lite bättre. Nog med petimäterfasoner från min sida. Gott nytt!

1/05/2009 04:09:00 AM  

Hur går det med uppdateringarna... Saknar dig gvsu!

1/19/2009 10:51:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home