Wednesday, December 24, 2008

Att öppna klapparna för tidigt

Det har varit en tuff decembermånad. Inte lätt att få till någon julstämning när Tomten har gått bort. I dag blir det den sedvanliga turen till Nackastatyn och en mugg glögg som höjs till en riktig urbajares minne.

***

Igår var en sådan där dag som kommer att gå till internetbajarhistorien, och trots att vi missade mycket av racet (det var granar som skulle kläs och andra åtaganden) så vill vi ändå kommentera det. Det är ju ett välkänt faktum att Hammarbys internetsajt innehåller en del små säkerhetshål där man kan se detaljer om förpublicerade artiklar. Vissa av de detaljerna har pluggats igen, men igår dök det upp ett nytt - som gjorde precis vad alla F5-fanatiker dagligen sitter och drömmer om framför datorskärmarna... avslöjar en värvning. Värvningen i fråga är den moldaviske mittbacken Igor Armas, som spelar för Zimbru Chisinau och moldaviska landslaget. 21-åringen, som spelar för sin moderklubb, har fått sitt stora genombrott i år i hemlandet och valdes till ligans bästa back och klubbens bäste spelare i år (kul julklapp för Zimbru-fansen! Not.), är 1,92 lång (och när det gäller Bajenvärvningar måste detta accentueras med ett "!"), väger 76 kilo och har varit startman i landslaget. Han beskrivs som tuff, småelak, och bra både i luften och på fötterna. Då moldaviska ligan rankas på 34:e plats i Europa är detta förstås ingen garanti för succé, men å andra sidan ingen garanti för fiasko heller.

***

Vi brukar säga att "inget är klart förrän det stått på Officiella, frågan är hur vi ska behandla det här, i och med att det stått på Officiella, fast inte, typ. Läckan gick till så här, om nu någon missat det.

Aja, en liten julklapp i förväg är det, trots allt. Bara att lägga locket på och försöka tejpa ihop omslagspapperet.

***

Ironiskt nog kommer detta under en Silly när Bajen varit mer aktiva än någonsin men ändå riktigt hyfsade på att lägga locket på. Visst har vi hört om Rasmus Bengtsson, Patrik Gerrbrand, den där brassen från Assyriska vars namn vi glömt, Daniel Bamberg... men Armas har det varit tyst om även om han varit ett huvudspår ända sedan november, och lika tyst fram till häromdagen var det om Häckens Daniel Larsson, en annan värvning Bajen jobbar hårt på nu när det inte blev någonting med Sharbel Touma (i år heller). Bajen jagat Daniel Larsson i ett par månader, långt innan första budet på Charlie Davies.
Larsson ses i första hand som ytter med nuvarande trupp, men skulle Charlie säljas lär han vara det närmaste en ersättare för spelartypen "blixtsnabb forward med låg tyngdpunkt" vi kan hitta i Sverige. Bamberg i Norrköping är reservalternativet på ytterplats. Klubbarna är inte överens, och inget är klart förrän... ja ni vet.

Vem den andra mittbacken blir? Vi har ingen aning, men så vitt vi vet är både Rasmus Bengtsson och Patrik Gerrbrand fortfarande aktuella.

***

Det var vår lilla klapp - att reda ut några av de senaste dagarnas Silly-turer.
God jul, trots allt, vi ses på Katarina Bangata!

2 Comments:

God Jul GVSU!

12/25/2008 09:35:00 AM  

Det var fan inte Igor vi hade en landslagsmittback i Bajen. Hoho!

12/27/2008 03:10:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home