Monday, October 30, 2006

No es verdad

Språktestdebatten som rasat i helgen kom, som brukligt är när det handlar om Hammarby, vid sämsta möjliga tillfälle, nämligen vid ett tillfälle när höstens mittfältssensation - en kille som bara talar spanska, med dåliga erfarenheter av tränarbyten och lite känsliga nerver - äntligen hade beslutat sig för att förlänga med Bajen.

Dementimaskinen rullade igång föredömligt snabbt, vilket dessvärre medias motdementimaskin också gjorde.

Vad det här känns som, utan att vi egentligen har bevis, är ett medialt fenomen som vi skulle kunna kalla häxblandarsyndromet. Artikelförfattaren till den ursprungliga texten är skribent på den värmländska nyhetssajten kanon.se och har säkert intervjuat Mr G i ett antal sammanhang ur Degerfors-prespektiv. Säkert bland annat om situationen med Abder Kabous.
Föreställ er följande scenario. Tony Gustavsson säger en del saker i intervjusammanhang under sitt "gamla" liv som sedan plötsligt får riksintresse i och med hans flytt till Hammarby. Särskilt som Hammarby, i form av Sebastian Eguren, har just en nyckelspelare som det kontraktsförhandlas med och som (i dagsläget, han pluggar ju faktiskt svenska) inte skulle klara av de kraven.

Så vi har en slatt bananlikör med utgånget bäst före-datum i form av Kabous-affären, en skvimp något grumlig rom i form av Egurens kontraktsförhandling, en skvätt gin som motsvaras av Mr G:s hastiga upphöjning till allsvensk tränare, en klunk nattstånden konjak i form av folkpartiets gamla språktestagenda, och om man slänger ihop alltihop i samma plastmugg smakar det kanske inte som en Långholmen Ice Tea, men full blir man lik förbannat.

Att Tony sedan mycket väl kan begripa att det är en sak att ha språktest på agendan i ett lag som Degerfors, och en helt annan att ha det i ett lag som Hammarby, ja det är, ur kvällstidningsperspektiv, helt oviktigt. Då blir ju inte rubriken lika rolig.

Välkommen till Stockholm, Tony.
Tänk på att de alltid jagar dig.

***

Oavsett vad Mr G har sagt, om vem han har sagt det, när han har sagt det, och hur det varit meningen att det han sagt skulle tolkas är nog det bästa för vår kollektiva nattsömn att han omedelbums tar fram sitt spansklexikon och ringer till Kapten Koks och reder ut det här. Rubriken till detta inlägg betyder "Det är inte sant" och det är en bra början.

***

Det går oändligt mycket rykten om de ännu kontraktslösa spelarna just nu, både att de blott är en underskrift från Bajen (no shit) och att de bara är en underskrift från diverse andra lag (no shit, igen). Vi skulle gärna se att de "säkra" underskrifterna faktiskt får torrt och fint bläck redan denna vecka - att det i så fall innebär att de formellt förlängs under Anders Linderoths tränartid skiter vi högaktningsfullt i. För inte tänker väl Tony Gustavsson sparka ena halvan av Allsvenskans bästa backuppsättning? Nä då så.

***

Arenafrågan rullar på i det halvtysta. Men allt som läcker ut, både från officiella och inofficiella kanaler, låter nästan odrägligt positivt. Det kan bli en spännande försäsong på mer än ett sätt.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home