Friday, October 13, 2006

Ett fjärde namn

Det har, som vi tidigare sagt, spekulerats i tre möjliga tränare i veckan.
Dessa tre - vi kan kalla dem "Bockarna Bruse" - har både haft för- och nackdelar. En känns för liten (meritmässigt), en känns för stor (plånboksmässigt), och den mittemellan vill nog egentligen över bron, även om det gick sådär förra gången.

Inget av dessa tre namn är Tony Gustavsson.
Vi som inte är överdrivet bevandrade i den värmländska fotbollsmytologin (sorry, Ida) har i själva verket aldrig hört talas om Tony Gustavsson, 33, på kvalplats i Superettan.

Det är en googlingsuppgift som är snäppet enklare än Geza Mesz... - ja, den där ungraren - men i alla fall.

Uppenbarligen är han universitetsutbildad tränare (det ger oss dessvärre lite Kalle Björklund-vibbar), och han kan förstås mycket väl vara jätteduktig, men om de här uppgifterna skulle visa sig stämma kan vi inte låta bli att undra hur i helvete Bajenledningen tänkt.

För ingen ska lura i oss att han kan betraktas som första-, andra-, tredje-, eller ens tiondealternativ som huvudtränare i en allsvensk klubb med påstått höga ambitioner. Bajen är inte Elfsborg. Bajen har inte - inte utan AEG - pengar nog för att ta ett par hundår för att låta en tränare "växa in i rollen".

Det är förresten fredagen den 13 idag.

10 Comments:

Rätt. Verkar vara en trevlig grabb. Men inte skulle han kunna hantera Eguren och Aubynn. Bara för att ta två exempel. Inte ens om Börje byter till pitbull.

10/13/2006 09:02:00 AM  

Aldrig fel att spana lite i Värmland.

http://skitigabullen.blogspot.com/

10/13/2006 09:41:00 AM  

Lite Norling varning... Kanske så dom tänker?

/Johan

10/13/2006 11:20:00 AM  

Sannslöst, hur ska den här valpen utan andra meriter än att hålla bruket flytande i superettan kunna undvika att bli tillplattad av såna som Petur/Max/Jeff och andra jämnåriga eller nästintill som vet fan så mycket mer vad det handlar om därute på plan?

10/13/2006 11:56:00 AM  

Häng inte upp er på hans ålder. Ledaregenskaper kan man ha i alla fall. Därmed inte sagt att den här snubben har det, jag har ingen koll alls på honom. Men som sagt, att han bara är 33 bast behöver inte betyda ett smack när det kommer till att vara den som bestämmer.

10/13/2006 01:38:00 PM  

Herregud!!!


Är grabben offside bara för att hans nuvarande lag ligger på kvalplats i superettan?

Det skulle aldrig blivit någon Haglundeffekt i Elfsborg eller Svennisfeber i England heller i så fall. Bara för att ta några något så när självklara exempel om man ska välja tränare ifrån samma premisser.

Kanske är lika bra att Bajen ligger "lite lagom" så där bakom de andra topplagen i allsvenskan, bara de får en tränare som kommer ifrån de rätta kretsarna?

Trånsynthet är en dygd, inte en självklarhet.

Han borde också passa in på ett annat sätt i Hammarby. Han tog bort B-laget i Degerfors så att det blev ännu svårare att spela in egna talanger i klubben. Det pasar ju bra in i profilen så att säga.

10/13/2006 04:37:00 PM  

Haglundeffekt?

Killen har två extrema floppsäsonger i ryggen och lyckas först i år. Haglund är snarare ett avskräckande exempel än föredöme för vår tränarfråga.

10/14/2006 03:55:00 AM  

bruce banner: å andra sidan har Haglund inte förrän i år haft ett komplett lag att jobba med. Jon Jönsson har betytt enormt mycket för deras del, plus att de fick målisen skadad förra året och tog in Håkan Svensson som kastade in bollarna i egen bur titt som tätt. Dessutom har Haglund lyckats göra hyggliga fotbollsspelare av två träben som Daniel Alexandersson och Johan Karlsson, och bara det är ju en bedrift.

10/14/2006 05:09:00 AM  

Anonym:
Vad jag menar är att det inte går att ta några sketår i ett långsiktigt arbete för att tids nog nå toppen. Inte i ett regelbundet topplag.Där krävs resultat direkt. Jag för min del skulle inte bli förvånad om Haglund tvingas avgå i halvtid nästa år oavsett hur det slutar i år. Nästa år kommer dom ha förväntningar på sig. I år har han haft tur och sluppit skador på tongivande spelare medan många andra topplag går mot en misslyckad mellansäsong. Jag köper helt enkelt inte Haglunds storhet

10/14/2006 12:19:00 PM  

GVSU: Topic till dig. Skriv något om Linderoths förmåga att reagera men aldrig agera. Har aldrig sett han försöka ändra en matchbild. Vi anpassar oss bara efter motståndet. Kolla gärna upp statistiken för de matcher som motståndarna har hållt 0-0 mot oss i minst femtio minuter för att sedan se om vi vunnit. Vi är för lättlästa, stressa och tråka ut oss och bajen vinner aldrig. Linderoth kan inte förändra matchbilden och vågar inte heller...  

Posted by Sladjan har alltid fel

10/16/2006 12:03:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home