Sunday, October 08, 2006

Bollens oöverträffade rundhet

Hade tänkt skriva något småvitsigt om att åtminstone Hammarby Handboll stod upp mot den spanska (förlåt, katalanska) armadan och kom undan med en hedersam förlust. Det skulle bli i dialogform. Hade tänkt ut alltihop i god tid innan Sverige - Spanien blåstes igång. Matchen som skulle döda intresset för svensk landslagsfotboll för överskådlig framtid.

Det var innan Elmander, Allbäck, Shaaban och Petter Fucking Hansson satte alla domedagsprofetior på skam, och återigen bevisade att ingen match är avgjord på förhand.
Det är väldigt inne att vara njugg mot landslagsfotboll, men den som påstår att inte känslan vid 2-0-målet var något speciellt är inte överdrivet trovärdig. Det anfallet, det målet, var femton sekunder av fullkomligt ren, oförfalskad fotboll.

En imponerande bedrift, en meriterande seger, och i natt festades det på Café Opera med landslagsledningens goda minne. Det lutar åt tvärstopp i Reykjavik på onsdag.

För den matchen är fan inte heller avgjord på förhand.

***

Men ingenting skulle kunna få oss intresserade av cirkusen Brasilien - Ecuador. Det enda vi tänker kommentera om saken är att Brasilien tydligen, i ett plötsligt anfall av god smak, tränar på betydligt grönare mark än Råsunda nu i eftermiddag. Dessutom snor vi punchlinen av Söderst@dion-besökaren Julinho:

Ronaldinho är nog den bästa spelaren som satt sin fot på Söderstadion sedan Leffe Strandhs dagar.

***

I övrigt har ingenting hänt, igen.

8 Comments:

En, som jag tycker, lite intressant betraktelse vid det svenska målet som verkar ha gått ganska obemärkt förbi. Det är Pujol som har den spanska nicken och i nästa moment är han tillbaka i eget straffområde och glidtacklar mot Allbäck. Undrar var övriga spanjorer befann sig?

Kanske har Pujol gått kurs hos Eskil om hur man spelar en match själv!

/Dirac

10/08/2006 11:32:00 PM  

Motivation slår klass, eller är motivation i sig självt det som är klass ?

10/09/2006 01:38:00 AM  

Visst gjorde Sverige en bra match, inget snack om det - men ska vi vara ärliga så hade Spanien i den andra halvleken åtminstone fyra lägen som helt enkelt ska resultera i mål och nog hade gjort det också en normal dag. Skarven precis i början av andra halvlek, nicken på frisparken (där Petter Hansson inte alls hängde med) i mitten av halvleken, och så de två frilägena från nära håll där Micke Nilsson var och köpte korv två gånger om - alla dessa lägen borde ha slutat med mål för Spanien.

Angående Puyol så var väl han en av få spanjorer som fortsatte att spela fotboll i stället för att ägna sig åt att försöka få domaren att döma mål efter hörnan.

10/09/2006 04:20:00 AM  

Dirac: Bortsett från att Eskil för det första skulle ha gjort 1-1 på hörnan, för det andra aldrig missat brytningen som Puyol gjorde och för det tredje aldrig hamnat i underläge på det sätt Spanien gjorde. Om han inte hade blivit utvisad eller brutit benet förstås.

Anonym 2: Bra catchphrase. Ska sno den nån gång.

Anonym 3: Resultatet räknas. Det är vi väl alla smärtsamt medvetna om.

10/09/2006 04:36:00 AM  

jepp, spanien hade bajenflyt helt enkelt 

Posted by micke

10/09/2006 08:01:00 AM  

Jag såg om matchen på Eurosport igårkväll och upptäckte att den som bär skulden till det svenska 2-0-målet är David Villa. Efter Linderoths mirakelräddning på mållinjen är bollen fri i det svenska straffområdet och Villa närmast den, men på klassiskt Mats Magnusson-manér ägnar han sig åt att vinka på domaren och försöka få det till att bollen är över linjen, vilket gör att Edman kan ta den och starta den svenska kontrastöten.

10/10/2006 01:17:00 AM  

Poängbeslutet kommer idag enligt officiella!

Hoppas innerligt, om än utan att egentligen tro det, att huliganerna inte tillåts avgöra serien.


GVSU: En kurs gör ingen fullärd ;o)

/Dirac

10/10/2006 04:05:00 AM  

gvsu: resultatet räknas, absolut! Men var det en taktisk triumf som gav ett vattentätt försvarsspel? Var Elmander verkligen så infernaliskt bra? Nä, så var det ju inte, tycker jag. Taktisk triumf är inte att ha tur med att motståndarna bränner fyra kanonlägen - taktisk triumf är tex när Linderoth/Åhlund coachar brallorna av Wonder Boy Norling i två raka derbyn.

10/10/2006 04:55:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home