Thursday, September 28, 2006

Ride The Snake

Det är flera månader kvar tills det internationella transferfönstret öppnar (och det finns risk för att det drar ännu kallare i år), men redan har ormarna, förlåt, agenterna, börjat slingra sig i det ännu sommargröna gräset.

Ni vet vad vi har sagt om agenter?
Lita aldrig på en. De talar med kluven tunga och spottar gift när man minst anar det.

Martin Klette är en av dem som Bajen kommer att ha att göra med under de närmaste månaderna, då han representerar två av de tänkbara Bosman-fallen, och inte vilka två fall som helst utan Petter Furuseth Olsen och Suleyman Sleyman. Ska man tro Martin Klette *host* är förhandlingarna mellan Bajen och PFO helt plötsligt öppna igen, och därmed drar vi helt kallt slutsatsen att Bajens "drömbud" bara är ett sätt att trissa upp priset för den utländska klubb som till slut kommer att signa honom.

Vi hoppas att vi har fel.

Sulan måste stanna. Han är den siste actionhjälten.

***

Vad gäller den norska agentarten, representerad av Terje Liveröd, vet vi mest att den har mycket fjäll och att dessa är osedvanligt spräckligt tecknade. Men ska vi tro på honom *host* *host* kan Bajen köpa loss Sebastian Eguren svinbilligt för att sedan tvingas sälja honom vidare direkt, till en "begränsad summa". Allt enligt en dubbelklausul. Giftigt.

Nå, i värsta fall innebär det väl ett par miljoner i ren vinst på en spelare som i allt väsentligt var en nödlösning (vad han sedan blev är en annan sak). I bästa fall har Terje Liveröd helt enkelt glömt bort att en förutsättning för att prisklausulen ska gälla är att den inte gjorts offentlig. Sssss.

Att Bajen köper loss honom verkar dock minst sagt troligt. Även i värsta fall är det ju en nästan garanterad vinstlott.

***

Det kommer att dröja ett tag till innan Hammarbys nye tränare presenteras, meddelar SvD, precis som vi redan hade gissat. Kan man lägga ihop 2+2 borde man också kunna dra slutsatsen att åtminstone en del av Hammarbys oförmåga att diskutera kontraktsförlängningar har att göra med att en ny tränare ska ta hand om spelartruppen nästa år.

Därmed inte sagt att det inte borde ha kunnat diskuteras ändå, i ett antal fall.

***

Slutligen, arenafrågan. McArenan presenterades mer utförligt häromdagen, och vissa av våra derbymotståndare i Solna börjar vakna upp till vad det egentligen innebär för deras långsiktiga framtidsplaner att bli inhysta som hyresgäster i en hypermodern och dyr multikultiarena.

Men vet ni vad? Det är inte vårt problem längre. Tihi.

12 Comments:

On a completetly unrelated note:

http://di.se/Index/Nyheter/2006/09/28/203374.htm?src=xlink

BenQ lägger ner sin tyska mobilverksamhet, dvs gamla Siemens Mobile. Enligt DI ska mobilverksamheten i Europa fortsättningsvis skötas från Taiwan. Förhoppningsvis påverkar detta inte Bajen, men man kan ju aldrig vara säker. Förresten går väl sponsoravtalet ut efter denna säsong? Nån som har hört något om det blir någon fortsättning?

9/28/2006 06:22:00 AM  

du har missförstått artikeln om eguren, det står inte att hammarby måste sälja. Det står bara att man kan göra det.
"Hammarby vil trolig benytte seg av en opsjon om å kjøpe Eguren for snaut to millioner kroner, og kan dermed om de ønsker  og interessen vedvarer, selge ham i januar med fortjeneste de kan sette rett i banken.Posted by harre

9/28/2006 07:07:00 AM  

Harre: Ack om så väl vore. Men dagens pappers-SvD gör en helt annan tolkning. Har den inte framför mig men vill minnas att de hade en egen intervju med Liveröd.

Å andra sidan - stoppar inte UEFA-reglerna honom från att bli såld förrän tidigast i sommar? Borde fråga sportch...

...nej, visst fan.

9/28/2006 07:23:00 AM  

Att gnäggetfansen börjar förstå vad McArena betyder för dem är riktigt kul - av med byxorna och ner på alla fyra. Incest kallas det visst för... 

Posted by ÄGDV

9/28/2006 04:38:00 PM  

ÄGDV: incest? Nä, inte i gnaget. Där kallas det "galgning".

9/29/2006 01:29:00 AM  

Harre: SvD-artikeln finns nu på nätet.

I hans avtal finns en punkt som säger att om en tredje, europeisk, klubb, inkommer med ett bud så måste Hammarby sälja vidare honom i januari för ett begränsat belopp. "Bajen" skulle dock gå ett visst ekonomiskt plus på affären.

9/29/2006 02:13:00 AM  

...men i dagens upplaga av en skrift som trycker sin dynga på rosa papper så citeras agenten som säger att klausulen inte är bindande, alltså det är upp till Bajen att utnyttja den. Fast å andra sidan, en agent som citeras i den rosa skräphögen - kan det bli mer otillförlitligt?

9/29/2006 04:25:00 AM  

Angående agenter. Betänk dessa tre:

1. Ormar äter råttor och apor.

2. En bra agent sover alltid med öppet fönster.

3. Utan agenter stannar karusellen.

9/29/2006 05:05:00 AM  

Varför skulle man skapa en icke-bindande klasul som säger att bajen måste sälja en spelare vidare till lågt pris, om de vill? En klasul som endast bajen förlorar på men som bajen ändå inte måste följa.
Inte ens Hammarbys virriga ledning skulle kunna inkludera något så onödigt.

9/29/2006 06:48:00 AM  

-- Anonym 6:48

Åjo

9/29/2006 06:57:00 AM  

Tord Grip. Jättegrattis. Verkligen.

9/29/2006 12:56:00 PM  

Nedan är villkoren för Lago och Götlaborg enl. aftonpesten - vågar man hoppas på att det är samma för Bajen/Eguren?IFK Göteborg har en option som gör att man kan köpa loss spelaren från Rosenborg för drygt 3 miljoner kr.
Vill IFK Göteborg sälja spelaren vidare i januari får de inte ta mer än en i kontraktet fastställd summa.
Detta är dock ingen releaseklausul. IFK Göteborg måste inte sälja spelaren om en klubb erbjuder den bestämda summan.

10/02/2006 03:45:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home