Tuesday, October 03, 2006

We could be heroes

En poäng är en bragd, utifrån förutsättningarna, men ser man till spelet borde det ha varit tre. Å andra sidan kunde det lika gärna ha varit noll. Så, okej, en bragd, med hjältar som hittats på de mest osannolika ställen - Rosenborgs bänk och HTFF:s backlinje.

Idag ska Hammarby diskutera Sebastian Egurens kontrakt med norrmannen i den rosa kavajen. Med tanke på att det påstås ha suttit en hel del klubbrepresentanter på Söderstadion igår (jaså det var vi fick upp publiken till över 10 000 igen?) kan det bli mer spännande än man kanske hade hoppats på.

Vi undrar fortfarande vad reglerna säger om exakt när han kan lämna Bajen. För att lämna Bajen kommer han att göra. Vi hoppas att det kan dras ut på så länge som möjligt.

Nu när José Monteiro de Macedo ser ut att ha utvecklats till en stabil allsvensk spelare snabbare än någon rimligtvis kunde ha hoppats på (okej, han är 24, men ni vet vad vi menar) börjar återväxten i backlinjen helt plötsligt se lite mer betryggande ut. Därmed inte sagt att det inte lik förbannat skulle vara skönt att få besked om Petur och Sulan inom kort.

Jeffrey Aubynn är ett ständigt debattämne hos Bajenfansen. Hans nionde assist i år borde lägga lite sordin på den debatten i ett par dagar åt minstone. Fullkomligt jävla genialt.

Inte ens en Paulinho helt ur målform kunde missa den. Sedan är det lite svårt att släppa att han borde ha gjort tre till i första halvlek. Nåväl.

Domaren har så många snackat om att vi tar det helt kort. Men oavsett om Malmös bortdömda mål skulle godkänts eller inte, så var hans blåsningar skit för båda lagen.

Nu har Hammarbys sjukstuga två veckor på sig att slicka såren. Man gör det på en sjundeplats i Allsvenskan (tre poäng till, och det hade varit en tredje). Naturligtvis kommer det inte att bli något poängtillskott från Tävlingsutskottet under den tiden, men det kan förstås bli ganska spännande tider ändå. Kontraktsförhandlingar och så de där två små följetongerna som vi tidvis snöat in på i form av tränar- och arenafrågan...

Det är mycket nu.

12 Comments:

Jeff _borde_ vara söderstadions kelgris #1. Jag tycker det är väldigt märkligt att så många har så svårt att ta honom till sig. En underbar lirare som jag innerligt hoppas att vi får behålla mänge länge...

10/03/2006 05:44:00 AM  

Citerar oss själva från den 3 maj.

Aubynn är en bengal. Fruktansvärt, hjärtskärande vacker att se på när han kommer rätt och brinner. Farlig både för sig själv och medspelarna när han är för hög eller för låg på självförtroende och självinsikt.

10/03/2006 05:53:00 AM  

Att det går att överkalga TU:s dom till högsta ort i Fotbollsförbundet ger sken av en demokratisk organisation med tydlig maktfördelning.
Mer än ett sken är det inte, för styrelsen ändrar aldrig TU:s beslut och kommer inte göra så den 12:e oktober heller.

Antingen kan inte TU ha fel, eller så vågar inte styrelsen erkänna det.

I fotbollens Sverige ses ändrade beslut som ett tecken på svaghet, och maktfördelningen slutar paradoxalt nog i att endast legitimera förbundets egen makt.

Makt är en term som är högst central i fotbollens Sverige, men som få vill erkänna att makt är värt att diskutera.

Jag vet, skaffa en egen blogg istället för sjukt långa kommentarer. Förlåt.

10/03/2006 06:32:00 AM  

Okej, Jeff är riktigt bra ibland. 9 assist och några mål(?) visar att han bidrar rejält till målproduktionen. Dessvärre gäller detta även åt andra hållet. Jag vet inte hur många baklängesmål som börjat med att Jeff drällt på egen planhalva, inte forecheckat, inte tagit sin gubbe, etc. Men Bajen är Bajen och därför ska Jeff självklart vara kvar.

10/03/2006 07:10:00 AM  

En grej till. Har svårt att tro att det helt bisarra skadeläget verkligen bara är otur. Jag vill minnas att även förra säsongen var ganska tung skademässigt. Finns skadeförebyggande träning i Bajenvokabulären?

10/03/2006 07:19:00 AM  

TU lär inte ändra ett skit den 12:e. Bara hoppas att Bajen Kamikazes stormar både AIKs och Elfsborgs matcher i nästsista omgången så att de får lite griller i huvudet och ser att de inte kan avgöra serien på det här sättet. Skit ska skit ha. 

Posted by Anonymous

10/03/2006 08:42:00 AM  

Fattar inte varför Bajens styrelse är så förväntasfullla på att "rätt" beslut kommer att tas den 12:e.
Skit eller inte skit så är regel regel, och enligt denna ska bajen fråntas poäng.
Simple as that.

Jeff bidrar tiofallt mer framåt än vad han ställer till bakåt. Annant vore tokigt att påstå.

10/03/2006 09:32:00 AM  

Jeff är väldigt ofta kanon. Tycker det suger lite kanylballe att dissa honom så för de gånger han inte lyckats. Han har helt klart varit top tre i Bajen i år och är grymt viktig! Hoppas han stannar länge!

Varför känner du/ni dig/er så säker/säkra på att vi inte får tillbaka våra tre pinnar?

/Johan

10/03/2006 12:54:00 PM  

Bajen får inte tillbaka några poäng därför att förbundet inte vill ändra sina egna beslut, för då kan man råka ut för Lagrells vrede. Att ta tre poäng ifrån Bajen ger sken av att förbundet slår näven i bordet, och det är allt Lagrell är intresserad av. Ifall beslutet att ta poängen av Bajen sedan var motiverat eller inte har inget med saken att göra.

10/03/2006 11:31:00 PM  

Förstår inte di blåes ilska på den inhoppande handbollsdomaren. Det är ju för fan linjeman som vinkar offside. Malmöiternas missriktade ilska liknar djurgårdsagget mot Fröjdfeldt efter ett annat avblåst mål hösten 2001.

Och felaktiga offsides vinkas i varje match. Har domarna otur, blir det mål på dom också.

10/04/2006 12:11:00 AM  

Dessutom ska man komma ihåg att det med största sannolikhet aldrig hade blivit mål av Johanssons eventuella offsidespringning även om det inte blivit avblåst, eftersom Ante stannar upp i sin utrusning när domaren blåser och min bedömning är att Ante hade varit före Johansson om han hade fortsatt att springa. Jag tycker även att det är klart tveksamt om han verkligen inte är offside, jag kollade inspelningen av matchen i går och jag tycker att det ser ut att vara en korrekt avvinkning. Det är definitivt inte så solklart att man kan prata om "katastrofinsats", plus att det ju som sagt inte är fjärdedomarens fel på något sätt hur gärna Åkeby än vill.

10/04/2006 12:32:00 AM  

Jeffrey verkar aldrig bli riktigt populär bland klacken, generellt sett, efter vad jag hört runt omkring mig. Visst jobbar han lite dåligt ibland, men han gör så mycket bra som väger upp med råge. jag tycker att han är underskattad.

10/04/2006 01:06:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home