Wednesday, October 25, 2006

Gorillamentalitet

Foruminlägg från i natt:

Namn: ...grönvita sidan upp!
Sänt: 2006-10-25 00:04:45
Noterar vid kvällens svep av slaskpressen att det finns vissa indikationer på ett kommande mediadrev mot poängavdraget. Det kan bli intressant.

Både Lauls blogginlägg från de senaste dagarna och Lundhs krönika på TV4.se tassar lite försiktigt i de markerna.


Ibland är det riktigt kul att kunna säga "Vad var det jag sa?".

Idag går Sportbladet, av alla, till frontalangrepp mot Fotbollsförbundet. Det är hemliga mejlkonversationer och övergrepp i rättssak och Hellströmmer på offerbålet och Lagrell på hyperdefensiv och en fråga som verkade fullständigt hopplös i förrgår är plötsligt öppen igen.

För, som vi sagt så många gånger förr; i den kalla, krassa, bistra och cyniska verkligheten spelar det ingen roll hur många namnlistor som upprättas, hur många fyndiga banderollbudskap som hittas på, hur många hyss som utförs framför förbundets dörr (det sista är snarare ganska kontraproduktivt).

Men media, det är en annan sak. Ta en boxningsring som exempel. Om en förrymd femhundrakilosgorilla kliver in i ringen mitt i sista ronden, en gorilla som vaknade på fel sida i morse och dragit ett antal vita linjer, är det en fördel om han väljer att puckla på den andra snubben.

Media kan fälla den störste pamp, krossa karriärer med en formulering, och i det här fallet är gorillan både stenhög på de senaste veckornas ministeravgångar, och hyser en väldig massa uppdämd aggression gentemot förbundet.

Det innebär inte att man måste gilla gorillan, för man vet att han i vilken sekund som helst kan börja veva åt andra hållet. Men just nu bör han få en banan.

***

Tre poäng till och...
...hmm!

***

Tony Gustavsson har klippt sig, enligt kanon.se, och sågs tydligen i Stockholm igår. Det förstnämnda var nog den gladaste nyheten.

6 Comments:

Jag tror fortfarande inte att poängen kommer tillbaka, men det är hur tydligt som helst att Lagrell mfl tycker att Bajen är jävligt besvärliga som inte bara viker sig platta för Det Allsmäktiga Förbundet.

10/25/2006 01:28:00 AM  

Med tanke på gorillans förhistoria kan det mycket väl tänkas att förbundet blir/framhåller sig som hjältar eftersom de inte böjer sig för gorillan utan rakryggat står emot och hävdar sin egen uppfattning.
micke

10/25/2006 02:07:00 AM  

Akta sa rosa slasket inte aberopar rasism for det dar med bananen.

10/25/2006 05:04:00 AM  

Är det verkligen helt fel att anställa Tony Gustafsson? Det verkar inte kunna bli sämre än att värva Nhleko i alla fall.... 

Posted by Kafka

10/25/2006 12:23:00 PM  

Äpplet som siktat på en karriär i SvFF efter Bajen skall ha fet cred för att han nu tar strid. Genom sin raka linje blir han omöjlig i Solna.

10/25/2006 01:48:00 PM  

Stöd från oväntat (?) håll:
http://www.golfdigest.se/Community/Min_sida_Tab-Blog_DXNI-390_User-23273_.aspx

10/26/2006 02:33:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home