Wednesday, October 18, 2006

Information Overload

Vad skriver man efter en 0-0-match mot Halmstad med ytterligare ett orättfärdigt rött kort vid fel tillfälle?
Skit också.
Räcker så.

***

Silly-ryktet att Ante Covic var på väg tillbaka till Australien tog vi inte riktigt på allvar när det först dök upp i Sydney Morning Herald för några dagar sedan. Han hade ju stora planer på att bli "proffs i Europa", och ett bottenlag i hemmaligan känns inte som ett steg uppåt i karriären, även om vi inte har en aning om Newcastle Jets lönepolicy.

Absurt nog känns beskedet att Covic överväger budet från Australien som att chansen att han stannar i Hammarby mångdubblats. Från en procent till typ fyra procent, visserligen, men i alla fall.

***

Naprapatkriget. Nej, vi orkar fortfarande inte. Känns som en storm i en linimentburk. Det finns ett kollektivt ansvar för säsongens skador, där alla bär ett ansvar - tränare, spelare, medicinsk personal, Gud (varför har Du övergivit oss igen?) - som måste utredas grundligt efter säsongens slut, men att kasta skit på de andra kollektivt ansvariga i media gör man bara om man vill döva sina egna skuldkänslor. Eller om man helt sonika är dum.

***

Hammarbys hermetiskt slutna styrelsefästning läcker som ett såll just nu, och det är ingen tillfällighet utan vad som brukar kallas "skademinimering".
När rekryteringen av Tony Gustavsson alltmer verkar vara ett faktum, har "källor" vänt ut och in på sig i diverse tidningar försöken att framhålla honom som en "ny och spännande lösning".

Hm. Känns formuleringen igen?

Lägg till "oprövad", "billig" och "svag" som attribut.
Precis vad Hammarby behöver.

Med dåraktig envishet klänger vi oss fast vid hoppet att Bajenledningen har ett äss i rockärmen att presentera samtidigt som Tony Gustavsson.
Att vi aldrig lär oss.

19 Comments:

Dåligt morgonhumör? Sju ingångar. Alla med negvibbar.

Personligen tror jag att det bästa sättet att stötta en förening är att (gärna i det tysta) hitta möjligheter, lösningar, öppningar.

Men det är klart det behövs kanske någon slags Private Eye som konstant och svartsjukt bevakar sitt objekt. Men bäste PE, låt dig aldrig förledas att dessutom bli åklagare och domare. Då vittrar mandatet snart bort.

10/18/2006 01:38:00 AM  

Det är mycket roligare att skriva positiva saker. Kom gärna med ett tips...

Det finns en enkel metod att slippa hamna i åklagar- / domarfacket. Att alltid hoppas att man har fel i sin negativa kritik och att erkänna det när man överbevisats.

Vi brukar vara ganska bra på det.
Vi hoppas innerligt att vi har fel och att Tony Gustavsson leder Bajen in i en epok som når nya höjder, men vi kan inte låtsas som om vi tycker att allt är lungt.

För - just det, det behövs någon som granskar. Både inåt och utåt.

10/18/2006 01:59:00 AM  

Positivt. En dubbel espresso tack.

10/18/2006 02:01:00 AM  

Det värsta är att jag håller med gvsu i det mesta, man vill naturligtvis inte negga men känns ju spontant fan inte bra med TG. Visst måste vi gilla läget och stötta om det verkligen blir TG, och självklart önskar man inget hellre än att ha fel och att det blir succé, men känns som hela vintern och försäsongen blir en enda lång ångest över vad han kan och känns dessutom fruktansvärt fel och naivt att följa john på aik och ellos bara för att de råkar ha en bra säsong med relativt unga tränare, vi ska köra vårt race utan att snegla på allsvenska konkurrenter. Deras förhållanden kan inte på nåt sätt jämföras med oss, Norling fick ta över när de skulle börja om i superettan och Ellos kunde utan att blinka ta två mellan/bottenår innan Haglund fick en superbudget att köpa toppspelare för. TG kan förstås teoretiskt bli hur bra som helst men kan inte hjälpas att det känns satans fel med en sån här superlågbudgetlösning. Att man är orolig är bara förnamnet! 

Posted by Anonymous

10/18/2006 02:14:00 AM  

Esset i rockärmen = Linderoth som Sportchef?

10/18/2006 02:14:00 AM  

Skulle gärna se Linderoth kvar i Bajen, men har han inte vid ett flertal tillfällen sagt att han trivs bäst i tränarrollen ? Skulle bli mycket förvånad om han blir kvar i någon annan roll.

10/18/2006 02:32:00 AM  

Alltså... Jag är lite inne på samma linje som föregående skribent.
Problemet är inte att vi får en ung, hungrig, välutbildad kille somgjort vad han kunnat med Degerfors.
Problemet är att vi FORTFARANDE antagligen sitter med en sportchef som gjort en hel del bra spelarköp, för enormt dyra pengar (jag gissar att Chanko och Paulinho kostat en hel del) och ganska usla köp för mindre pengar (är det sant att Jocke Jensen och Saarenpää är fri att söka sig en ny klubb?) och framstår som en inåtvänd tölp i media.
Problemet är att vi har haft några år där skadeproblem förstört vår guldchans. Det må vara vems fel som helst, but if it's broken - please fix it.

10/18/2006 02:40:00 AM  

Appropå att vara positiv...

GVSU har vid flera tillfällen visat på sitt usla trackrecord som tippare. Därför är en sågning från GVSU en garant för att TG kommer lyckas ;)

/Dirac

10/18/2006 04:32:00 AM  

Tony Gustavsson for president eller positive psychology for GSU.


- Tony Gustavsson har tränat ett lag på hög elitnivå nämligen i superettan.

- Tony Gustavsson har inte kunnat utnyttjat den offensiva, kreativa spelstil han förordar. Degerfors som lag och med det spelarmaterial man förfogar över ger helt enkelt inte det utrymmet. Tala om situationsanpassat ledarskap.

- Tony Gustavsson har erfarenhet av atmosfären i Degerfors med höga sportsliga ambitioner och av ett spelarmaterial som vill bli "proffs i Europa" med stora egon och hyfsade lönekonton.

- Tony Gustavsson har inte den stora internationella erfarenhet och det breda kontaktnät som det talades om i rekryteringsprocessen men han är kompis med Tord Grip som å andra sidan har ett både internationellt och omfattande kontaktnät.

- Man kan säga mycket om Anders Linderoth, om hans fel och brister och quirks, men tittar man tillbaka med någorlunda neutrala glasögon har han genomfört ett enormt arbete de senaste fem åren, med begränsade resurser har han byggt ett lag som, om alla är hela, är en stark kandidat till att vara Allsvenskans bästa - just nu med en hägrande sjundeplats i sikte.

- Tony Gustavsson hittade Daniel Mendes till Degerfors. Å andra sidan tyckte han att det var en bra idé att värva Abder Kabbous från Norrköping m. a. o. en kanon och en kalkon – inte illa av en så ung tränare.

- Tony Gustavsson är, slutligen, ett namn som sänder signaler om en fortsatt toppsatsning. Spelare som Peitur som kanske tvekar på om de ska förlänga sina kontrakt ser nu en möjlighet att med sina internationella kunskaper kunna bidra till klubbens utveckling tillsammans med TG. Det ger också signaler till spelare som överväger att komma till klubben att höra av sig, till sponsorerna att lyfta in jättedegen Orvar och definitivt till de supportrar som inom kort får säsongskortsutskicken till 2007.

Det är helt klart att han är en väldigt bra tränare och han kan faktiskt bli hur bra som helst.

Men okay han är lite av en chansning; en chansning som kan vidareutveckla det som Lindroth m. fl. byggt upp under de senaste åren och en rekrytering av Tony Gustavsson, efter all väntan, alla stora ord och all hög svansföring, kan ses som ett gigantiskt steg i rätt riktning från styrelsens sida. Ett initiativ av en modig styrelse som visar att de vågar och därmed vinner. Inga elaka ord kan ändra på det.

PS.Dessutom har man ju inte lämnat något åt slumpen.
 

Posted by slumpen

10/18/2006 06:43:00 AM  

slumpen: Sympatisk travesti som vanligt, men det där sträcker sig liiiite bortom suspension of disbelief. Men fortsätt för all del. ;)

10/18/2006 06:52:00 AM  

"En som söker fel hittar fel."
Sa en f.d. vänsterradikal en gång - nä tacka vet jag ett salutogent perspektiv på tillvaron och allt blir liksom lite ljusare. T.o.m bollen tenderar att bli lite rundare.

Men du GSU, fortsätt som "djävulens advokat" om det är den rollen du gillar mest. Kan dock bli dystert i längden eller hur.

 

Posted by slumpen

10/18/2006 07:33:00 AM  

slumpen: Som sagt, bara man aldrig slutar hoppas att man har fel, så går det. Det är en ständig, smärtsam balansgång vid avgrundens rand, men det går.

10/18/2006 07:41:00 AM  

GSU
jag tror att din balansgång vid avgrundens rand är en släng av grävdärdustårjournalistsjukan - den går att bota med ren vilja, tro mig. 

Posted by slumpen

10/18/2006 08:00:00 AM  

Vad har hänt med slumpen? Är det du Tony som snott hans signatur? (OBS! Skämt/ironi ;-))

Kör vidare precis som vanligt GVSU! Bevara din äkta-bajare-och-solen-skiner-rätt-sällan-i-söder-attityd så jag vet att det åtminstone finns en blogg-skribent som verkar må sämre än jag när allt gått åt h-e.

Hur skulle vi annars överleva om inte du fanns och satte perspektiv på tillvaron... ;-)

10/18/2006 08:55:00 AM  

Appelqvist: "När vi presenterar det nya tränarnamnet, om vi nu går i mål som det är tänkt inom någon vecka, kommer vi att redogöra för varför vi valt att prioritera på det sätt som vi gjort."

Låter verkligen som det blir TG. Om de måste redogöra för, dvs motivera och försvara, sitt val av prioritering så är det ju knappast Åkeby.
Micke

10/18/2006 09:17:00 AM  

Hej du anonyme,
nä, jag är inte Tony,
ja, jag önskar också att GSU fortsätter med att priodicera sina suveräna texter kring vårt kära Bajen.

Problemet är väl bara att "genom sig själv känner man andra" - som vi säger på Sööööder.

Jag tror det går åt h-vete, avgå alla...
 

Posted by slumpen

10/18/2006 09:31:00 AM  

producera sina utmärkta texter, ska det vara. 

Posted by Anonymous

10/18/2006 09:33:00 AM  

Apropå ett rykte som florerar lite här och var på Internet krävs det kanske ett litet klargörande:

Ryktet om AL som sportchef bara en groda.


/Flugan på väggen

10/20/2006 06:23:00 AM  

Vad gäller Egurens utvisning såg jag den från nära håll: intill 4:e domaren. Problemet är möjligen första varningen. Andra kortet är gjutet och strax innan rev han ner en HBK:are. För mig är det röda kortet helt givet i konsekvensens namn.

i kronologisk ordning:
knuff på Zvirgdauskas = GULT (tveksamt)
neddragning av hbkare ej kort men borde varit det
ny neddragning av hbkare = 2:a gula och därmed RÖTT.

Jag såg fram emot att se Bajen eftersom det har gått ett par månader sedan sist. Att potentialen finns vet man ju, men faktum var att ett relativt bottenlag som HBK sprang ifrån Bajen och utan Kovic hade det blivit storstryk.

För övrigt ser jag helst att den sympatiske och duktige TÅ på bänken tar över. Enkelt och bra.

Bajen kommer igen. Men inte i år.

10/20/2006 11:08:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home