Thursday, October 19, 2006

Liket sprattlar

På allmän begäran - här kommer ett par positiva nyheter. Men först en disclaimer: Det är ett vågspel. Vi har lärt oss den smärtsamma vägen att visad glädje över något som händer i Hammarbysfären i allmänhet börjar följas av fotbolls- eller mediemässiga terrorbomber.

Don't say we didn't warn you.

***

Först - i gårdagens Nyhetsmorgon på TV4 grillades Stockholms nya kultur- och idrottsborgarråd om sin agenda för de kommande fyra åren. I allmänhet var svaren i olika sakfrågor vaga och undanglidande - av slaget "Det finns inga sådana planer såvitt jag vet", "Det är något jag verkligen ska titta på", etc, etc.
Det fanns dock ett lysande undantag. Arenafrågan. Där var det klart och tydligt och rakt - "Vi ska sätta spaden i jorden.", etc.

Sedan kom de in på Djurgårdens arena, och vagheten var tillbaka. Ingen tvekan om vilka som ligger först i kön.

Vad som kommer att hända nu med arenafrågan ligger nog mest i AEG:s händer. Nu gäller det att få ihop en finansieringslösning som alla parter godkänner - några miljarder hit, några miljarder dit, before you know it you're talking real money. Sedan detaljplan, förberedelsearbeten, etc etc etc. Tänk 2011, så fattar ni vad vi menar.

Förhoppningsvis är AEG redo att börja skjuta till även värvningspengar långt innan dess.

Vi kommer, i vanlig ordning, att törsta efter information.

***

Hammarby ska vist vara på väg att värva Sebastian Eguren från Rosenborg. Ni som läser tidningar kan möjligen ha fått för sig att det redan är klart sedan länge att Hammarby kommer att värva Sebastian Eguren, med tanke på att Hammarby har en köpoption på honom och att summan är av ett slag som borde kunna återbetalas tiofalt när han drar vidare till La Liga eller dylikt, men nu är Hammarby Hammarby och det återstår alltid lite detaljer att lösa och inget är klart förrän det stått på Officiella och ibland inte ens då.

Även Petur Marteinsson, och, som tidigare meddelats, Suleyman Sleyman verkar bli kvar i Bajen ett tag till.

I Peturs fall kan man förstås sätta ett liiitet frågetecken för formuleringen "Men först vill Marteinsson veta hur Hammarby löser tränarfrågan.". Det kan förstås betyda både det ena och det andra. Och sluta på de mest olika sätt. Vi håller andan.

Det går ett rykte i Bajenland, omöjligt att veta hur vederhäftigt det är, att Petur är tilltänkt i en dubbelroll som spelande assisterande tränare.
Det vore intressant och positivt, så länge det inte sker på Thom Åhlunds bekostnad. Nästa år behöver vi gunås all kontinuitet vi kan få. Nu verkar det förvisso som om TÅ stannar kontraktstiden ut, men ska man tro (kvällspress)artikeln verkar det inte vara med någon större entusiasm.

***

Ungefär så långt når vår positivism denna blygrå oktobertorsdag i mittenskiktet med häng på Royal League. God morgon.

12 Comments:

Det känns som arenafrågan är närmare än nånsin i alla fall och det är j*****t skönt! Jag tackar gudarna att Billström är borta!

10/19/2006 01:19:00 AM  

Närmre än någonsin betyder fortfarande bara att någon bonde ute i en postorderhåla kan vakna upp bakis som saaaatan en söndag och både hinna (innan lillhjärnan börjat kommunicera med storhjärnan) planera, projektera och tillslut även se till så att det byggs en arena där innan nästa "nu-ska-vi-sätta-oss-allihopa-och-prata-igenom-det-här" möte ens har ägt rum

10/19/2006 02:19:00 AM  

Hur ser det ut på kontraktsfronten för era nuvarande innermittfältare på skadelistan dvs Petter och Jensen?

10/19/2006 02:28:00 AM  

Bruce: Andersson t o m 2007, Jensen t o m 2008.

10/19/2006 02:41:00 AM  

Ursäkta min surmagade kommentar, men postivism är en filosofisk inriktning och inte en beskrivning av ett känsloläge. Du brukar ha ett så bra språk att jag kände mig tvungen att kommentera det.

Jag skyller på regnet.

10/19/2006 05:32:00 AM  

å andra sidan kanske det var just det du menade...

anonym som ovan.

10/19/2006 05:35:00 AM  

anonym 5 (och 6): Säg så här. Om det var ett medvetet eller omedvetet korrfel?

Det får du aldrig veta.
Moahaha

10/19/2006 06:12:00 AM  

gvsu: att vara neggo behöver inte nödvändigtvis vara fel på något sätt - men se upp så att du inte fastnar i det tänkandet och omedvetet börjar jaga negativa vinklar. Du är en oerhört skicklig skribent, men se upp för fällan att bli en stereotyp av dig själv. Utvecklas du enbart till en gnällspik kommer ingen längre att lyssna till dig, enligt lex "Peter och vargen". Jag tycker att din sågning av Degen-Tony, tex, var rätt så ogenomtänkt och faktiskt till största del utan egentlig substans.

10/19/2006 03:55:00 PM  

Nej, nej, nej, såga på så spån och flisor yr!! Titta vad bra det blev med Eguren! :-D

Det är just din lite negativa och helt underbart ironiska attityd (ibland) som är dagens glädjeämne om allt annat är mörkt och dystert.

10/19/2006 09:32:00 PM  

Anonym 8: Kan tyvärr inte hålla med om din beskrivning av beskrivningen av Degen-Tony (häpp!). Tycker att frågeställningarna är i högsta grad relevanta. Tyvärr.

Men hoppas - som sagt - innerligt att han visar sig vara ett genidrag. Och då ska jag med glädje rulla mig i säck och aska och ta tillbaka och lycksaligt stå för att jag även fortsättningsvis visat mig vara en usel tippare.

10/20/2006 12:17:00 AM  

Sen är det ju faktiskt så att en poäng med att ha en blogg är att där kan man skriva vad man känner och tycker.

När skribenten inte gör det blir det ointressant, tycker jag.

Man behöver inte leta länge för att hitta renodlat positiva hemsidor.

10/20/2006 03:57:00 AM  

Jag är försiktigt positivt inställd till Tony Gustafsson. Jag noterade med glädje dock att gsu mot slutet av sin kommentar skrev att man bör och ska stödja Tony om och när denne är utsedd.
Jag antar att det är vad anonym 8 påminer om och efterlyser?

10/20/2006 06:58:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home