Tuesday, October 31, 2006

Gefle hemma

Glöm aldrig Gefle hemma. Det är ett och ett halvt år sedan, snart, men uppmaningen fortsätter att eka över läktare och lokaler med nästan samma styrka som Glöm aldrig Hertzöga. Om förbannelsen brutits i och med att Bajen faktiskt lyckades vinna! på Strömvallen! på konstgräs!!! återstår, som så ofta förr, att se. Liksom om frånvaron av Bajendödaren Benny Mattsson, som lirar med Sundsvall numera, egentligen betyder något.

Väderleksrapporterna talar om regn ikväll, som sedan övergår i snö. Höstmatcher blir inte mycket mer höst än så här.

Delvis av ren plikt, men också av ren övertygelse, tippar vi att Hammarby inte vinner ikväll. Med risk för att utsätta usla tippare-konceptet för en självironisk overload tippar vi också att poängavdraget står fast, att Bajen inte når Royal League-plats, att Sebastian Eguren inte spelar i Bajen nästa år och givetvis att AIK vinner Allsvenskan.

***

Det här är Anders Linderoths sista match på Söderstadion, åtminstone som Hammarbytränare. Likaså är det med stor sannolikhet sista hemmamatchen för vår målvakt de senaste fem (okej, 4,5) säsongerna och den första VM-representanten från Bajen sedan Ronnie Hellströms dagar, Ante Covic, och för Petter Furuseth Olsen. Den senare kommer att närstuderas av diverse europeiska klubbar idag, och vi kan inte låta bli att tycka att det skulle vara ett litet styng av poetisk rättvisa om Erkan Zengin - med Jason Voorhees-mask och allt - slängdes in från start till höger...

Att Anders Linderoth, i sin sista hemmamatch, bör avtackas på ett värdigt sätt efter en med bajenmått mätt både lång och framgångsrik (jo!) tid vid rodret, borde vara en självklarhet. Vi får väl se vad som utspelar sig på läktaren.

Nej, det känns inte jättebra idag. Det gör det inte.

***

Den som lägger ner mer energi på att önska andra lag olycka än på att önska sitt eget lag lycka har nog inte särskilt mycket glädje av fotboll. För inga matcher är säkra segrar, inga matcher är säkra förluster, och oavgjort gör sällan någon mänska glad - det här är inte fucking Italien.
Men ingen kan förneka att avslutningsomgången av Allsvenskan blir lite... pikant. Och det känns - det kan man faktiskt erkänna - lite skönt att ha Elfsborgsmatchen överstökad.

***

Betydligt positivare vibbar får vi av att Hammarby idag äntligen lyckades förlänga ett kontrakt, och att José Monteiro de Macedo, höstens mest otippade succéback, därmed tillhör klubben till och med säsongen 2010. Fortsätter hans utvecklingskurva som i år lär han inte stanna riktigt så länge, men det känns bra att han väljer att fortsätta i klubben där han fick chansen, även om hans väg var längre och snårigare än de flestas.

Vi ser gärna fler positiva besked att avsluta rapporteringen med de närmaste dagarna.
¿Ha usted llamado al Capitan de Coca todavia, señor Antonio?

4 Comments:

Forza Kapten Kola. Tappar vi honom så får kinesisk straffrätt ta vid. Han är nog den bästa spelaren jag sett i Bajens tröja. Teknik, vilja, intelligens och peppning av medspelare.

10/31/2006 04:58:00 AM  

"avsluta rapporteringen"?

10/31/2006 07:29:00 AM  

Fan, jag kommer sakna Pablo. 

Posted by micke

10/31/2006 03:10:00 PM  

Jag vet inte vad jag ska skriva heller...

Om de valde att inte officiellt avtacka honom för de visste om ett nytt avtalsförslag som snart ska hivas fram ut rockärmen och han får stå där ikväll utan hyllningar med tårarna i ögonen troendes att det är finito, Då är det SKANDAL och tortyr.

Inte bara hur det skötts från officiella håll utan mer från vårt perspektiv. Jag hade personligen fortfarande sett till att Pablo dansade på SöS om jag vetat att det var den sista natten med gänget på SöS.

Om nu officiella INTE har ett ess/avtal i rockärmen och låter han gå utan att ens omnämnas på officiella innan fighten, typ "-Vi säger något efteråt, så kan väl du vinka till publiken?"

Då jävlar kräks jag på styrelsen.

Då har de blåst Pablo och oss på avtackningen. Inte ens de skulle väl ändå kunna...? Inkompetent får man vara, men man får fan inte såra folk på det viset.

10/31/2006 03:27:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home