Tuesday, October 11, 2005

"Vår beredskap är god"

...sade Per Albin Hansson i ett legendariskt tal på Skansen inför andra världskrigets utbrott 1939.
Han blåljög, förstås.

Denna lögn kan, med viss möda, stor fantasi och ett rejält skohorn appliceras även på tongångarna inför U21-landslagets totalfiasko på Tunavallen. Erkan, som hoppade in när fiaskot redan var halvvägs, var förstås bäst av svenskarna. En klen tröst. En något mindre klen tröst är att samtliga U21-aktuella bajare får en ny chans att kvalificera sig till EM (som ju, med gällande regler, är ett U23-EM) i och med att nästa mästerskap ska spelas redan 2007.

Dags att återigen börja noja så smått, plocka fram kulramen inför i morgon och hoppas att den finska truppen (d v s de som inte redan skickats hem) som ska stå emot Tjeckiens offensiv lämnat Koskenkorvan hemma.

Det gick ett löst rykte om en till islänning i samband med att Bajen jagade Hannes Sigurdsson. Någon i deras U21-lag som Petur skulle ha tipsat om och beskrivit som "jävligt jobbig att möta". ...grönvita sidan upp! kollade lite på forwardbeståndet och minns att vi tyckte att kvällens tvåmålsskytt Hördur Sveinsson åtminstone hade namnet till sin... fördel.
Det kan förstås också ha varit så att "den andra islänningen" var ett missförstånd och att Petur i själva verket beskrev Sigurdsson, som, vilket vi alla minns, nu genomlider sitt fotbollsliv i fucking jävla Stoke-Åmål.

B-laget krossade Västerås med 6-0 - vi såg uppenbarligen fel match - och enligt den initierade observatören Skinka på Söderst@dion var Haris, Fischbein och Isak Dahlin de som tog i hårdast. Runström spelade - inte väl, men han spelade.

Apropå provspelare gjorde en annan forumskribent, projekt-0221, oss uppmärksamma på att vi missat en annan intressant provspelare i vår tidiga Silly-sammanställning. Det ska givetvis åtgärdas och rättfärdigas.

1 Comments:

där ser man, världen är liten..
men "hammarbyrelaterade sammanhang" - har jag nånsin befunnit mig i såna?
det är mer än jag minns...

10/12/2005 03:12:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home