Tuesday, October 04, 2005

Bitterhetsakademien

Det har nu gått 41 1/2 timmar sedan domaren blåste av matchen (for want of a better word) på Fredriksskans, och sällan har moralen bland Hammarbysupportrar (medgångs-, motgångs-, myt-, mys- och alla andra kategorier tycks ha gjort gemensam sak) varit så generellt och undantagslöst låg. Trots en i ett strikt historiskt perspektiv ganska proper sjätteplats.
Detta kan förstås ha att göra med andra yttre faktorer - typ de matcher som spelades i går kväll.

Låt oss gripa efter halmstrån.
AIK gick upp i Allsvenskan. Det är väl bra för Hammarbys ekonomi och för det "buzz" som behövs kring Stockholmsfotbollen. Kanske.
Djurgården ångar mot guld...
...det är bra eftersom...
...öhh...
...nej, där gick det inte längre.

Eller, nu slipper vi förhoppningsvis den senaste veckans debatt om huruvida Hammarby "borde" lägga sig mot Göteborg. Vi ska inte gå i polemik mot det snacket, om än bara för att den här bloggen är till för att granska Hammarbyledningens och medias agerande snarare än att snäsa åt besvikna och affekterade supporterskaror, men efter att ha sett Kalmarmatchen torde det ändå vara endast en teoretisk fråga.

För med det spel Hammarby visade upp där finns det knappast ens någon teknisk möjlighet av att spela under sin förmåga.

Som vi sade igår; behovet av en eller flera otvetydigt positiva Hammarbynyheter under landskampsuppehållet går inte att överskatta.
Annars kommer läktarna på Söderstadion den 17 inte bara att gapa halvtomma, utan att koka av vrede, besvikelse och frustration redan på förhand.
Det blir förmodligen på sikt mer dyrbart än att, för att ge ett anspråkslöst exempel, förlänga ett par kontrakt.

3 Comments:

Det som stör mig mest är inte att Bajen "bara" blir femma-sexa. Det som stör mig mest är att Bajen borde ha kunnat vinna alltihop om de hade lyckats ta mer än 1 poäng mot Sundsvall, mer än 1 poäng mot Gävle, mer än 1 poäng mot Elfsborg och mer än 1 poäng mot Örgryte.

Inget lag har imponerat i år. Jugårn har varit stabila och undvikit att gå på enkla minor, men inte mycket mer. Göteborg känns profillöst. Malmö har gjort halvfiasko. Kalmar ska vi inte prata om. Helsingborg är i disharmoni.

Nä, Bajen borde ha vunnit det här. (Om inte "om" hade varit hade gumman skjutit björnen med kvastskaftet.)

10/04/2005 02:18:00 AM  

Namn: qwerty » Svara på inlägg
Sänt: 2005-10-04 10:30:44
Är förvånad att inte Årstagrinden är kedjad och att ett skylt förkunnar att det är semesterstängt åter 1/1 2006.
 

Posted by CCCP UltraZ

10/04/2005 03:17:00 AM  

yalle: Jo, vi har varit inne på samma tema... Analysen "minst dålig vinner" känns dessvärre klockren.

CCCP UltraZ: De gav förstås Börje i uppdrag att kedja grinden och sätta upp skylten, varpå han lackade ur och i stället tog semester själv.

10/04/2005 04:20:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home