Wednesday, November 01, 2006

Exodus

Vi hade tänkt döpa det här inlägget till Pablii Tårar, men rubrikerna kom före oss.

Först och främst Gefle hemma - det var en sådan där utpräglad höstmatch, svinkallt, stormvindar och massor av missar, innan Pablo Piñones-Arce på nytt trotsade oddsen och sitt träffprocentsnitt, blev hjälte (om man nu kan prata om vilka som blivit hjältar innan omgången är till ända - blir Bajen femma, sexa eller sjua till slut betydde drömmålet egentligen ingenting, annat än en att bidra till en ironisk slutpunkt på Pablos fem berg- och dalbaneaktiga säsonger på Söderstadion).

Pablos tårar var vackra och från hjärtat, med de senaste omgångarna i ryggen kommer han att spela till sig ett bra kontrakt i en åtminstone halvhyfsad liga och det förtjänar han. Vi önskar honom all lycka, och att han kanske återvänder en dag.
Men snälla, låt det inte bli Allsvenskan. Det skulle göra för ont.

***

Larmklockorna gick igång när Petur Marteinsson fick de där fem slutminuterna, och mildrades något, men inte tillräckligt, när vi fick klart för oss att Eric Fischbein inte fanns med i matchtruppen. Dagens Expressen-rubriker träffar som en fet smäll i mellangärdet. Petur har haft ett tungt 2006, men när han varit skadefri och i form har han visat att han fortfarande är en av Allsvenskans bästa försvarsspelare. Att han dessutom är en lagpappa, universellt omtyckt i truppen och borde ha en ljus framtid inom Hammarbys organisation gör känslorna ännu värre. Låt det vara en tidningsanka. Snälla.

***

José Monteiro erbjöds en halv miljon och 60 000 i månaden av Malmö? Så jävla fort det kan gå ibland. Att han stannade trots det är förstås fantastiskt, men man kan inte undgå att konstatera att det säkert hade kunnat bli billigare om inte Hammarby alltid ska vara ute i sista. jävla. sekunden. jämt.

***

Fattas bara att Paulinho skulle försvinna till oljelandet. Men man undrar lite hur hans fru skulle trivas. Nåväl, eftersom relativt många av de miljonerna skulle hamna i Bajens kassa tar vi det lugnt. Tills vidare. Men det är mest för att vi har så mycket annat att oroa oss för.

Ryktet om Fredrik Stoor, som skvalpat runt i internetsfären i några veckor, har också lyfts upp till nyhetsplats. Rykten som sprids på internet kan bli väldigt konstiga ibland; att Stoor skulle vara en del i Eguren-affären, som vissa gjort gällande, verkar helt enkelt nipprigt. Eguren kostar 2,5 miljoner. En svensk U21-landslagsman som äntligen visat att han kan hålla allsvensk toppklass på regelbunden basis, med två år kvar på kontraktet, är värd betydligt mycket mer än så.

***

Nej, som dagen efter en seger betraktat är det här en ganska rutten dag. Och det är inte bara för att det snöar.

10 Comments:

Ang Monteiro och vara ute i sista sekunden...

Alternativet är att man skriver långa kontrakt tidigt men då lovar jag att det gnälls på att man skriver kontrakt med oprövade spelare som inte alltid är något att ha.


/Jimmy

11/01/2006 01:06:00 AM  

//Jimmy

Right. Det finns exempel. Flera faktiskt. Elvis lever.

11/01/2006 01:28:00 AM  

Anonym 2: För att inte tala om Pablo. Fram tills för ett par veckor sedan.

Jimmy, visst har du rätt i din invändning. Men det kan ju vara intressant att veta när Bajen lade fram sitt första bud till José. Var det efter en match? Tre matcher? Härom veckan?

11/01/2006 01:35:00 AM  

Det där Paulinho-ryktet kan vi väl ändå ta med en stor nypa salt va?

/g

11/01/2006 02:59:00 AM  

...grönvitasidan,

Allt jag försöker säga är att det krävs 2 för att dansa.
Varför frågar du inte när MFF lade sitt bud? Efter en match? Tre matcher? Härom veckan?

Att gnälla på den ena parten när man inte vet hur turena har gått känns så jäkla menlöst.

Det finns tillräckligt många som tar första bästa chans att såga ansvariga vid fotknölarna utan att ha en aning om hur mycket dom ansträngt sig i en sak fråga.

Mitt gnäll kanske har hamnat lite off topic men är bara så trött på att gnälla på alla gnällare.

/Jimmy

11/01/2006 03:30:00 AM  

Håller med Jimmy. Allt evigt gnäll på ledningen rinner av mig likt tidningsankor från kvällspressen.

Monteiro överraskade oss alla med sin succé, kan man begära att ledningen skulle ha förutsett detta?
Nä, se istället några säsonger framåt när Monteiro som ännu en f.d. TFF:are kommer att bringa miljonklirr till bajens tunna börs.

Långsiktig glädje framför kortsiktigt gnäll.
/R

11/01/2006 04:08:00 AM  

Jimmy: Det är ju det jag gör...

11/01/2006 04:28:00 AM  

Cratz fick inte förlängt på vad vid det beslutet, kändes som hyfsat genomtänkta grunder. Då går karln och vinner bajens första och hittills enda SM-guld

Pablo fick inte förlängt på vad vid beslutet, kändes som goda grunder och karln går och spelar sitt livs fotboll, avgör matcher på egen hand och sätter det ena drömmålet efter det andra.

Hammarbys ledning är jävligt otursförföljt med andra ord. Det finns säkert fler exempel. En vacker dag kanske dom lär sig att ompröva dåliga beslut efter nya förutsättningar. Då blir ni att räkna med på allvar.

//Glenn

11/01/2006 07:11:00 AM  

//Jimmy mfl
.."Det krävs 2 för att dansa."

Jo, tryckare iallafall. I fotbollens värld är det ofta en trekant, minst. Spelaren, klubben och (surprise) spelarens agent. Att agenten ofta är i lag med andra klubbar gör ju det hela än mer pikant. Börjar likna de Sade faktiskt. En blandning av njutning och plåga för alla inblandade. Man kan gråta för mindre. Hej Pablo!

11/01/2006 10:25:00 AM  

Jimmy m.fl.
En idé kan ju vara att ha ett standardkontrakt när man flyttar upp folk från HTFF.. 1+3 år låter väl vettigt? eller 2+3 om man verkligen tror på killen? Det skulle ge billigare kontrakt när man vill förlänga dem iom att förhandlingar och lön är klart. Det ska bara vara en fråga om klubben vill eller ej.  

Posted by Bump

11/02/2006 12:37:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home