Sunday, November 05, 2006

Antiklimax

Lördagen, som kunde, rentav borde, ha inneburit slutet för regeln om poängavdrag (nu får vi helt enkelt avvakta och se om några planer stormas idag) slutade i ett präktigt pfft och därmed kan vi räkna med ytterligare påspädning av vreden mot dem som styr och ställer fotbolls-Sverige efter sitt eget behag. Ett ytterst vältaligt angrepp i frågan hittar ni här.

Men för balansens skull: låt oss ännu en gång komma ihåg att trots pampvälde och svågerpolitik och ryggdunkningar och intressesfärer och mer eller mindre implicita korruptionsanklagelser och regler som motverkar sitt eget syfte och straffar offren, inte förövarna...
...så förlorade Hammarby sina tre poäng i det ögonblick då några nötter såg till att få derbyt stoppat.

Trots alla övergrepp som vi konspirationsteoretiker kan sila fram kring det här beslutet är det övergreppet det största. Som vi sagt förr.

Om man misstror Makten. Om man inte litar på Makten. Om man vill bekämpa och besegra Makten är det enda sättet att vara smartare än Makten.
Att undvika att försätta sig och dem man så högljutt påstår sig älska i en situation där dessa är hjälplöst utlämnade till Maktens godtycke är inte en så jävla dålig början.


Glöm aldrig det.
Detta om detta.

***

Idag kommer nästa antiklimax. Med den nattsvarta livssyn som automatiskt infinner sig varje gång Hammarby har något "i egna händer" behöver vi inte ens hyckla och kokettera med vår usla tippar-historik för att tippa förlust på Värendsvallen. Möjligen garderat med oavgjort.
Det blir plats fem, sex eller sju och vilken av dem det blir kan ärligt talat kvitta.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home