Wednesday, October 19, 2005

What's in a name?

Råsunda Fotbollsstadion ska tydligen, enligt samstämmiga källor, inte längre heta Råsunda Fotbollsstadion efter ombyggnaden. Det har rört upp starka känslor i vissa läger.

Och visst kan det bli lite "fel". Hade vi haft 50 miljoner över hade det onekligen varit lite kul att köpa namnrättigheterna och döpa om Lagrells och Svenska Fotbollsförbundets nya nationalstadion till, tja, TENA Inkontinensskydd Arena, för att ta ett ödmjukt exempel.
Äh, ärligt talat hade vi hellre pumpat in dem i Hammarby Transfer AB.

För övrigt är ett namn bara ett namn. En hederstitel är en hederstitel. En fråga som kommer att aktualiseras på allvar den dag (lagom till säsongsstarten 2037?) Hammarby gör sin första match på Annika Billström-stadion, eller vad multikultikolossen på Systembolagstomten nu kommer att döpas till officiellt.

Ingen kan inbilla sig något annat än att dess titel, det epitet vi som vistas på den - som älskar och hatar och jublar och gråter och glöder och blöder på den - har den moraliska rätten till, och ständigt refererar till, kommer att vara Nya Söderstadion.
Undantaget vore förstås om staden döpte den efter Nacka. Eller Svenne Berka.
Yeah, that's gonna happen.

Det är hur som helst ingen som vi känner som kallar Siemensläktaren för något annat än typ "Södra" eller "Gubbhyllan".

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home