Friday, August 19, 2005

Una giornata particolare *)

Noterat strax efter åtta i morse, efter ett tidigt mediasvep och i förgänglig forumform:
"Det är farligt med gräs."
"...och Runström börjar boxas! Det här kan bli en konstig dag."

Så rätt man har. För tre-fyra minuter sedan, i skrivande stund, och efter tjugo minuters intensiv ryktesspridning, bekräftades det via Officiella hemsidan att Paulinho Guára skrivit på för Hammarby.

Okej...
...en SÅDAN dag.

Vi har som bekant en tradition av att vara skeptiska mot "fel" nyförvärv, och som tur är har vi en hel del förbehåll gentemot Samba-Pålle också. Han är onekligen en humörlirare, har sett slapp och oinspirerad ut de senaste 1,5 säsongerna och...

...äh, skit samma förresten.

GIVETVIS är detta en sådan värvning som kommer att skapa "buzz" kring Bajen, och åtminstone på kort sikt generera publikintäkter. Och de fotbollsmässiga kvaliteterna finns väl förhoppningsvis kvar där någonstans? (14 mål 2003, sammanlagt 33 mål på 82 allsvenska matcher)

Men vad kostade det då?
Ja, där har vi onekligen en spännande fråga.

Det sista vi hann konstatera innan ryktet bekräftades var, att med den prislapp det tidigare talats om från Örgrytes håll (närmare 10 miljoner när han var som hetast), vore en sådan värvning fullkomligt orealistisk med Hammarbys rådande förutsättningar.
MEN, om det där riskkapitalbolaget som det surrats om rätt länge redan har smugit igång verksamheten, ja då blir situationen en annan. Then all bets are off.

Sin vana o-trogen har Hammarby bjudit in till presskonferens i eftermiddag. Det känns som att det finns mer än "bara" nyförvärvet att reda ut...

Och att det finns anledning att återkomma.
Minst sagt.

*) En alldeles särskild dag, italiensk filmklassiker från 1977 i regi av Ettore Scola. Har egentligen noll och intet med Paulinho att göra, men titeln passade så bra.

2 Comments:

Spännande! Blir det han och Runström på topp nu då?

8/19/2005 03:43:00 AM  

Onekligen spännande nytillskott!
Nu blir det väl kamp om anfallsplatserna.

8/19/2005 04:13:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home